Charts.cz/Fórum/Které kryptoměny mají největší potenciál pro pasivní příjem?

Které kryptoměny mají největší potenciál pro pasivní příjem?

Zajímá mě, které kryptoměny by mohly být nejlepší volbou pro generování pasivního příjmu. Čím dál víc se mluví o různých metodách, jak z kryptoměn vytěžit nějaký ten zisk bez aktivního obchodování, ať už je to staking, yield farming nebo jiné možnosti. Ale jaké konkrétní projekty by stály za to? Případně, existují nějaké platformy, které se na tento typ příjmu specializují? Zaujal mě například staking ETH, ale co dalšího se vyplatí zvažovat? A co třeba stablecoiny – mají smysl investovat do nich pro stabilní výnosy? Mám obavy z volatility, která s kryptoměnami souvisí, a rád bych věděl, zda existují i nějaké relativně stabilní a bezpečné možnosti pro pasivní příjem. Jaké kryptoměny podle vás nabízejí nejlepší návratnost investice v dlouhodobém horizontu, pokud bych chtěl jen sedět a sledovat, jak moje peníze pracují za mě? A co bezpečnost – jsou tyto metody dostatečně chráněné před podvody nebo ztrátou fondů? Každá rada se mi bude hodit!

152 slov
1.5 minut čtení
23. 1. 2025
Simona Šrámková
Simona Šrámková

Jo, pasivní příjem z kryptoměn je teď hodně populární. Staking je fakt dobrá volba, třeba ETH staking, jak jsi zmínil. Pak jsou tu další projekty jako Cardano (ADA) nebo Polkadot (DOT), kde si můžeš taky hezky vydělat. V poslední době se hodně mluví o yield farming, což je zase něco jiného, ale může to být výhodný. Třeba Uniswap nebo PancakeSwap, tam můžeš poskytnout likviditu a dostat odměny.

A co se týče stablecoinů, tak ty mají smysl, pokud hledáš stabilní výnosy bez velkého rizika. Například USDC nebo DAI, s nimi můžeš na některých platformách jako Aave nebo Compound dosáhnout slušnejch úroků.

Bezpečnost je samozřejmě důležitá. Je dobrý používat známý platformy a dvojnásobně si hlídat privátní klíče. Nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. Při správným přístupu se dá pasivní příjem z kryptoměn docela uživit.

134 slov
1.3 minut čtení
12. 5. 2024
Robert Průcha
Robert Průcha

Když mluvíme o pasivním příjmu z kryptoměn, tak staking je fakt dobrá volba. Například ETH teď už podporuje staking, což může být zajímavý způsob, jak si vydělat. Dále bys mohl zkusit Cardano (ADA) nebo Polkadot (DOT), obě mají solidní staking systémy a docela slušné výnosy.

Yield farming je taky populární, ale tam už je to trochu riskantnější, záleží na platformě a likviditě. Uniswap a Aave jsou známé platformy, kde můžeš něco nasbírat, ale bacha na poplatky a volatilitu.

Stablecoiny jako USDC nebo DAI můžou taky nabídnout nějaké úroky, když je dáš do poskytovatelů likvidity nebo na platformy jako Celsius a BlockFi. Tyhle možnosti jsou relativně bezpečnější, ale pořád tam je nějaké riziko.

Určitě si dej pozor na bezpečnost. Používej jen důvěryhodné platformy a měj přehled o jejich podmínkách a poplatcích. Celkově se zaměř na projekty s dobrou reputací a aktivní komunitou. Vždycky je dobrý mít diversifikaci, takže klidně zkombinuj staking s stablecoiny pro stabilnější příjem. Hlavně buď opatrnej a nenech se unést emocemi.

162 slov
1.6 minut čtení
4. 11. 2024
Kateřina Moravcová
Kateřina Moravcová