Jak mám rozložit své peníze mezi akcie a kryptoměny?
Přemýšlím o investování a chtěl bych se zeptat, jak bych měl rozložit své peníze mezi akcie a kryptoměny. Je to pro mě docela nová oblast a nemám moc zkušeností. Zajímalo by mě, jestli je lepší investovat třeba 50% do akcií a zbytek do kryptoměn, nebo bych měl mít větší podíl ve prospěch jedné z těchto možností? Mám obavy z volatility kryptoměn, protože slyším dost příběhů o lidí, kteří na tom prodělali velké peníze, ale také čtu o těch, kteří naopak profitovali. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při rozhodování? Je dobré sledovat nějaké konkrétní ukazatele, než se rozhodnu investovat? A co se týče dlouhodobého versus krátkodobého investování - mělo by to také ovlivnit mé rozhodnutí o rozložení peněz? Rád bych věděl i něco o tom, jaké konkrétní akcie nebo kryptoměny byste doporučili, nebo jestli je lepší jít do ETF a podobně. Taky bych chtěl vědět, jak si udržet vyvážené portfolio s ohledem na budoucnost a tržní trendy. Jak mohu monitorovat výkonnost svých investic a kdy je nejlepší čas na případné úpravy mého portfolia? Budu vděčný za vaše názory a rady!