Jak zjistit, jestli je NFT dobrá investice?
Když se mluví o investicích do NFT, mám pořád v hlavě tolik otázek. Jak vlastně zjistit, jestli je konkrétní NFT dobrá investice nebo ne? Je to vůbec možné? Já se snažím porozumět tomu, co všechno ovlivňuje hodnotu NFT. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké faktory, které bych měl sledovat nebo zkoumat, než do něčeho investuji. Například, jak důležitá je historie tvůrce nebo umělce, který NFT vytvořil? Má smysl se podívat na to, kolik podobných NFT už bylo vydáno a jak si vedly v minulosti? Co třeba trendy na trhu s NFT? Je dobré sledovat, jaké projekty jsou momentálně populární a co si lidé kupují? A co cena - jak zjistit, zda je cena daného NFT přiměřená nebo jestli je to jen bublina, která praskne? Musím mít na paměti také to, jak likvidní daný NFT je; co když budu chtít svůj NFT prodat, ale nikdo ho nebude chtít koupit? Jaký vliv má na hodnotu NFT i samotný blockchain, na kterém je postaveno? Mám se podívat na komunitu kolem daného NFT projektu - je aktivní a zapálená? Nebo bych měl brát v úvahu spíš celkový sentiment vůči kryptoměnám a digitalizaci umění jako takovému? Možná by mi mohli pomoci i názory expertů nebo různých recenzí, ale jak poznat, kdo má skutečně odborné znalosti a kdo si jen chce udělat reklamu? Možná by stálo za to se podívat na nějaké statistiky a analýzy trendů v oblasti NFT. Je tu tolik informací a zdrojů, že se v tom občas ztrácím. Jak tedy správně postupovat při rozhodování o investici do NFT?