Jak dlouho bych měl investovat, abych měl správně diverzifikované portfolio?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznám, jestli už mám správně diverzifikované portfolio. Kdy je ten správný čas říct si, že už jsem investoval dost dlouho a mám všechno rozložené tak, jak to má být? Myslím tím nejen akcie a dluhopisy, ale i kryptoměny a další alternativní investice, jako jsou NFT nebo nemovitosti. Jak dlouho trvá vybudovat skutečně diverzifikované portfolio, které mě ochrání před riziky? Je třeba investovat po několik let, nebo stačí kratší doba? A co když chci začít investovat teď, jak si mám naplánovat, aby moje portfolio bylo rozmanité a zároveň efektivní? Jaké strategie využít k tomu, abych si byl jistý, že moje investice pokrývají různé sektory a aktiva? Taky mě zajímá, jestli existují nějaké konkrétní časové horizonty, které bych měl mít na paměti. Může mi někdo vysvětlit, co znamená být dlouhodobým investorem versus krátkodobým traderem v souvislosti s diverzifikací? Je lepší mít více různých typů aktiv nebo se zaměřit na pár osvědčených investic? Jak vlastně zjistit, kdy je portfolio dostatečně diverzifikované? Bylo by skvělé slyšet názory a zkušenosti ostatních kolegů. Každý má přece jinou situaci a perspektivu. Děkuji!