Jak začít investovat do NFT, když nevím, co to vlastně je?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl začít investovat do NFT, ale mám spoustu otázek, které mi brání udělat ten první krok. Nejprve bych se chtěl ujistit, že opravdu rozumím tomu, co NFT vlastně jsou. Slyšel jsem, že to jsou nějaké digitální aktiva, ale jak to vlastně funguje? Jaký je rozdíl mezi NFT a běžnými kryptoměnami? Potřebuju nějakou speciální peněženku na uchovávání NFT nebo stačí ta, co mám na bitcoiny? A co vlastně mohu koupit – jsou to jen obrázky, nebo to zahrnuje i videa nebo hudbu? Jak si můžu být jistý, že investice do NFT má smysl? Je to bezpečné? A jak zjistit, jestli je konkrétní NFT cenné nebo ne? Narazil jsem na různé platformy jako OpenSea nebo Rarible, ale nevím, jak je používat. Mám se vůbec snažit investovat do NFT v tuto chvíli, nebo je lepší počkat, až se situace trochu uklidní? Co když se rozhodnu koupit něco a pak to ztrácí hodnotu? Jak zjistit správnou cenu pro investici do NFT a co dělat, pokud chci prodat? Opravdu bych ocenil nějaké rady od lidí, kteří už mají s NFT zkušenosti. Jak jste začínali a co byste doporučili někomu, kdo o tom zatím moc neví?