Charts.cz/Fórum/Jak mám začít investovat do kryptoměn?

Jak mám začít investovat do kryptoměn?

Mám na srdci otázku ohledně investování do kryptoměn, protože v poslední době se o tom mluví snad úplně všude. Jsem nováček a vlastně ani nevím, kde začít. Zaujal mě Bitcoin a Ethereum, ale neznám vůbec základy, co to vlastně kryptoměny jsou a jak fungují. Jak se dá bezpečně koupit nějaká měna? Je lepší koupit krypto přes burzu, nebo existují i jiné způsoby? Co všechno bych měl vědět předtím, než vložím nějaké peníze do kryptoměn? Je dobré mít peníze na nějaké burze, nebo je lepší je uchovávat v peněžence? A co když se cena propadne? Jaké jsou rizika a jak to zvládnout bez zbytečných stresů? Vím, že je dobré se informovat a mít nějakou strategii, ale jak ji vlastně vytvořit? Mám sledovat trendy a novinky, nebo se spíš řídit radami odborníků? A co NFT, má smysl o nich přemýšlet v souvislosti s investováním? Přijde mi toho na začátek hrozně moc a nevím, kde vzít informace. Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení pro někoho, kdo s tím teprve začíná, budu moc rád. Myslíte si, že je ještě rozumné investovat do kryptoměn teď, nebo už je pozdě? Jaké platformy byste doporučili pro začátečníky a co na tom může být vlastně ziskové? Děkuju předem za jakoukoliv pomoc!

203 slov
2 minut čtení
13. 2. 2024
Martin Černý
Martin Černý

Takže, investování do kryptoměn je fakt velký téma. Bitcoin a Ethereum jsou dobrý start, ale je toho fakt hodně. První věc, co musíš udělat, je najít spolehlivou burzu. V ČR třeba Binance nebo Kraken jsou dost populární. Tam si můžeš založit účet a koupit krypto za fiat peníze (koruny).

Co se týče bezpečnosti, doporučuji si koupit hardwarovou peněženku (např. Ledger), abys měl svoje krypta pod kontrolou a ne na burze, kde to může být rizikový. Pokud cena spadne, tak to je prostě součástí hry; snaž se nespanikařit a mít nějakou dlouhodobější strategii.

Pro začátek je dobrý sledovat trendy a novinky na Twitteru nebo Redditu, ale zároveň si udělej vlastní průzkum – nezapomeň na to, že každý má svůj názor a ne všechno, co slyšíš, je pravda.

NFT teď frčí, ale to záleží na tom, jestli tě to baví. Můžeš zkusit i menší altcoiny, ale s nimi přijde víc rizika.

A jestli je pozdě investovat? Na to neexistuje přesná odpověď. Krypto trhy jsou dost volatilní a vždycky tam jsou příležitosti, ale musíš být opatrný a vědět, co děláš.

174 slov
1.7 minut čtení
2. 12. 2024
Petra Hlaváčová
Petra Hlaváčová

Kryptoměny jsou celkem složitý svět, ale začít můžeš jednoduše. Nejprve bys měl pochopit, co to vlastně kryptoměny jsou – digitální měny, které využívají blockchain technologii. Bitcoin a Ethereum jsou sice populárnější, ale je jich spousta dalších, které mohou být zajímavé. Základem je vybrat si burzu, třeba Coinbase nebo Binance, kde si založíš účet a koupíš krypto. Většina lidí začíná s menšími částkami, tak se neboj experimentovat.

Co se týče uchovávání, lepší je mít vlastní peněženku (hardwarovou nebo softwarovou), než nechat všechno na burze – tam to může být riskantní kvůli hackům. Jasně, když cena padne, je to nepříjemné, ale neměl bys panikařit. Investování do kryptoměn je hodně o dlouhodobém přístupu a sledování trendů.

Strategie? Zjisti si víc o technologiích za kryptoměnami a sleduj novinky v oboru. Rady od odborníků jsou fajn, ale důležitý je vlastní názor. Co se týče NFT, to je další téma – pokud tě to zajímá, můžeš se na to podívat, ale není to pro každého.

A jestli je pozdě investovat? Nikdy nevíš. Můžeš investovat i dneska, ale pamatuj na rizika a nemělo by to být všechno tvoje úspory. Taky doporučuji se podívat na komunitní fóra nebo YouTube kanály o kryptoměnách – tam najdeš spoustu užitečných informací.

198 slov
2 minut čtení
4. 11. 2024
Jana Kuchařová
Jana Kuchařová