Jak mohu diversifikovat své investice mimo akcie a dluhopisy?
Rozhodl jsem se, že chci rozšířit svoje investiční portfolio, ale nejsem si jistý, jak začít, když nechci být jen v akciích a dluhopisech. Při procházení různých článků a diskusí jsem narazil na spoustu různých možností, jako jsou například nemovitosti, kryptoměny nebo dokonce NFT. Ale co vlastně to všechno znamená a jak se do toho dostat? Mám pocit, že investice do realit by mohly být zajímavé, ale bojím se toho, že by to mohlo být složité s pronájmy a údržbou. A co kryptoměny? Je to opravdu bezpečné? Četl jsem, že se ceny mohou hodně měnit a přiznám se, že tomu moc nerozumím. A jak je to s těmi NFT? Je to jen bublina, nebo jsou tam nějaké skutečné hodnoty? Jak mám poznat, co je dobrá investice a co ne? Kde bych měl začít? Měl bych se obrátit na nějakého finančního poradce nebo to zvládnu sám? Celkově bych rád slyšel nějaké tipy, rady nebo zkušenosti od těch, kteří už mají více zkušeností s diversifikací investic mimo tradiční akcie a dluhopisy. Jaké alternativní investice jste vyzkoušeli a jaké výhody a nevýhody jste v nich našli? Co byste doporučili někomu, kdo teď začíná?