Jaké jsou výhody diverzifikace při investování do akcií a kryptoměn?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní výhody přináší diverzifikace, když investujeme do akcií a kryptoměn? V poslední době se hodně mluví o tom, že je dobré nespoléhat se jen na jednu třídu aktiv, ale co to vlastně znamená v praxi? Jak můžu zajistit, že moje portfolio bude dostatečně rozmanité, aby se minimalizovalo riziko ztrát? Myslím tím, jestli by mělo smysl mít akcie různých sektorů plus nějakou část v kryptoměnách. A co třeba různé kryptoměny? Je lepší rozdělit investice mezi Bitcoin a altcoiny, nebo se soustředit jen na jedno? Jak by mojí strategii ovlivnily aktuální trendy na trhu? Mám pocit, že trhy jsou nyní dost volatilní a chtěl bych vědět, jestli diverzifikace může pomoci ochránit moje investice před velkými propady. Není lepší vsadit všechno na jednu nebo dvě silné akcie nebo kryptoměny, které se zdají jako zaručený úspěch? Jakou roli hraje časování trhu v diverzifikačním procesu? Taky by mě zajímalo, jak ostatní investoři přistupují k tomuto tématu a co si o tom myslíte vy? Díky za vaše názory!