Jaký je nejlepší poměr nemovitostí a akcií v investičním portfoliu?
Mám dotaz ohledně toho, jak správně nastavit své investiční portfolio, pokud jde o rozložení mezi nemovitostmi a akciemi. Vím, že diverzifikace je důležitá, ale jaký by měl být ideální poměr mezi těmito dvěma aktivy? Uvažoval jsem o tom, že bych chtěl mít nějakou část svých peněz investováno do stabilních nemovitostí, které by mi mohly generovat pasivní příjem, ale zároveň mě zajímají i akcie kvůli jejich potenciálu pro růst. Jak se tedy rozhodnout, kolik procent by mělo být v nemovitostech a kolik v akciích? Jsou nějaké obecné doporučení nebo vzorce, které by mi mohly pomoci při rozhodování? Zajímá mě také, jestli se tento poměr mění v závislosti na věku investora nebo na jeho finančních cílech. Například co byste doporučili mladým lidem začínajícím s investováním ve srovnání s těmi, kdo jsou blíž k důchodu? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při plánování svého portfolia a jaké jsou výhody a nevýhody různých přístupů? Rád bych slyšel názory a zkušenosti dalších investorů na toto téma.