Charts.cz/Fórum/Jaké akcie by se daly letos přidat do portfolia?

Jaké akcie by se daly letos přidat do portfolia?

Zdravím všechny, přemýšlím o tom, jaké akcie by se daly letos přidat do portfolia. Sledoval jsem trhy a zdá se, že některé sektory se začínají vzpamatovávat po těžkých časech, které jsme měli v předchozích letech. Mám na mysli technologie, zdravotnictví, ale i obnovitelné zdroje energie. Co si myslíte? Je něco konkrétního, co vás zaujalo, nebo něco, co byste doporučili? Jaké společnosti podle vás mají potenciál růstu nebo stabilní dividendy? Určitě bych chtěl investovat rozumně a minimalizovat riziko, takže by mě zajímalo i to, jaké faktory při výběru akcií berete v úvahu. Viděli jste nějaké analýzy nebo články o tom, co by se letos mohlo vyplatit? Každý názor se počítá a budu rád za jakékoli tipy nebo doporučení. Děkuji!

118 slov
1.2 minut čtení
6. 5. 2024
Andrea Prokopová
Andrea Prokopová

Jasně, letos je pár zajímavých akcií na zvážení. V tech sektoru mě zaujal třeba Microsoft a NVIDIA, obě mají silný růstový potenciál, hlavně s tím boomem AI. Pak zdravotnictví, tam bych koukal na firmy jako Johnson & Johnson nebo Pfizer, co mají stabilní dividendy. Obnovitelné zdroje jsou taky hodně aktuální, tak třeba NextEra Energy nebo Enphase Energy. Při výběru akcií je dobrý koukat na P/E poměr, ziskovost a celkovou stabilitu firmy. Já osobně sleduju i trendové analýzy a zprávy o trhu. Ale jasně, vždycky je to o riziku a diverzifikaci. Takže doporučuju mít portfólio rozložený na víc sektorů.

98 slov
1 minut čtení
7. 12. 2024
Oldřich Vyskočil
Oldřich Vyskočil

Zdravím, koukal jsem na to samý. Technologie jsou teď hodně na vzestupu. Zajímavé jsou akcie jako Apple nebo Nvidia, mají silný růstový potenciál a inovace v AI jim dost pomáhají. Zdravotnictví taky vypadá solidně, třeba Johnson & Johnson nebo Pfizer, mají stabilní dividendy a jsou dost silné na trhu. A co se týče obnovitelných zdrojů, zvažoval bych společnosti jako NextEra Energy nebo Enphase Energy – těm se teď daří a budoucnost ekologie je na vzestupu. Při výběru akcií se dívám na dlouhodobou stabilitu, dividendy a samozřejmě na tržní trendy. Zjistit si, co o těch firmách říkají analytici, je taky dobrý krok. Nezapomeň ale diversifikovat portfolia, abys minimalizoval riziko. Držím palce!

110 slov
1.1 minut čtení
28. 6. 2024
Dana Pernicová
Dana Pernicová