Charts.cz/Fórum/Jak si vybrat NFT, které budou mít hodnotu?

Jak si vybrat NFT, které budou mít hodnotu?

Tento svět NFT je pro mě pořád tak trochu španělská vesnice. Pořád se mluví o tom, jak se investice do NFT dají rozjet a že některé obrazy nebo digitální předměty mohou mít opravdu vysokou hodnotu, ale jak vlastně poznat, co si vybrat? Zajímalo by mě, na co se zaměřit, když vybírám NFT. Je to o umění, nebo o nějakých trendech? Jak důležité jsou pro mě vlastnosti jako rarita nebo popularita autora? Mohlo by být dobré sledovat komunitu kolem daného projektu? Jak moc hraje roli marketing a propagace daného NFT? A co třeba budoucnost technologie nebo platformy, na které je to vydané? Jak zjistit, jestli má něco potenciál stát se ceněným kusem? Hlavně bych chtěl vědět, jestli existují nějaké tipy nebo triky, které mi mohou pomoci při rozhodování. Jakou důležitost mají celebrity a známé osobnosti v tomto prostoru? A není to všechno jenom bublina, která může prasknout? Jaký je váš názor na bezpečnost investic do NFT a co bych měl mít na paměti při rozhodování o těžkých investicích do digitálních aktiv? Dík za jakékoli rady!

174 slov
1.7 minut čtení
31. 3. 2024
Radka Balounová
Radka Balounová

Při výběru NFT je dobrý začátek sledovat trendy, ale hlavně se zaměřit na autory a projekty, které mají dlouhodobější reputaci. Rarita hraje fakt velkou roli, čím méně kusů, tím víc to láká sběratele. Komunita kolem projektu ti může hodně napovědět - čím aktivnější a zapálenější fanoušci, tím větší šance na úspěch. Marketing a propagace taky nejsou k zahození, protože jakmile se o NFT začne hodně mluvit, jeho cena může jít ke hvězdám. Celebritám se vyplatí věnovat pozornost, ale nespoléhej na to, že když něco koupí slavná osoba, tak to automaticky poroste. Co se týče toho, jestli je to bublina - jo, může to tak vypadat a je potřeba být obezřetný s investicemi. Zabezpečení je důležité - ujisti se, že máš peněženku s dobrým zabezpečením a nikdy nesdílej svoje klíče. Celkově je to dost riskantní hra, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

144 slov
1.4 minut čtení
29. 10. 2024
Jiří Musil
Jiří Musil

No, vybírání NFT je fakt složitý, ale pár věcí ti může pomoct. Hlavně se zaměř na kvalitu a unikátnost. Rarita je dost důležitá, protože čím míň jich je, tím víc by mohly stát. Popularita umělce taky hraje roli – známí umělci mají větší šanci na úspěch, ale nezapomínej na nové talenty. Sledování komunity kolem projektu je super tip – aktivní komunitní diskuse často značí zájem a potenciál.

Marketing a propagace jsou hodně důležitý, takže když vidíš velký buzz kolem nějakého NFT, může to být dobrý signál. Budoucnost platformy, na který je NFT vydaný, je rovněž klíčová – jestli to má solidní základy a technologii, tak by to mohlo být slibný.

Celebritky můžou přitáhnout pozornost, ale nespoléhej se jen na to. A jo, bubliny se mohou tvořit – trh může být nestabilní, tak si dej bacha na to, kolik do toho investuješ. Bezpečnost investic je fakt důležitá; používej ověřené platformy a dávej si pozor na podvody. Nakonec se prostě snaž mít přehled a nebát se udělat vlastní výzkum.

167 slov
1.7 minut čtení
4. 11. 2024
Jana Roubalová
Jana Roubalová