Charts.cz/Fórum/Jaké trendy v kryptoměnách očekáváte v roce 2025?

Jaké trendy v kryptoměnách očekáváte v roce 2025?

O kryptoměnách se v poslední době hodně mluví a já jsem zvědavý, co si lidé myslí o tom, jak se situace vyvine do roku 2025. Jaký je váš názor na to, co nás čeká? Myslíte, že se Bitcoin udrží na vrcholu, nebo ho nějaká jiná kryptoměna překoná? A co altcoiny? Je šance, že se objeví nějaké nové projekty, které změní hru? Mě zajímá také vývoj technologie blockchain – bude mít stále větší význam v různých odvětvích jako finance, supply chain management nebo dokonce zdravotnictví? Kde vidíte potenciál pro růst a investice? A co regulace? Myslíte, že vlády budou mít větší vliv na trh s kryptoměnami a jak by to mohlo ovlivnit ceny? Uvažujete o investování do NFT nebo jiných digitálních aktiv? Jaké máte zkušenosti s tímto typem investic? Všímáte si nějakého vzrůstajícího zájmu o tyto moderní technologie mezi investory a širokou veřejností? Jaké trendy v oblasti decentralizovaných financí (DeFi) očekáváte? Myslíte si, že DeFi nakonec převládne nad tradičními finančními institucemi? Pokud ano, tak jak brzy by se to mohlo stát? Rád bych slyšel vaše názory a předpovědi, protože trhy jsou tak dynamické a neustále se vyvíjejí. Každý názor může být cenný a pomoci ostatním lépe se orientovat v tom, co nás čeká. Takže co si o tom myslíte?

208 slov
2.1 minut čtení
18. 2. 2024
Jitka Čermáková
Jitka Čermáková

Když se podívám na to, co se děje teď, tak si myslím, že Bitcoin možná zůstane na vrcholu, ale určitě se objeví nějaké nové altcoiny, co ho budou tlačit. Třeba ETH nebo něco úplně nového, co teď neznáme. Technologie blockchain si podle mě najde víc využití v různých sektorech jako finance nebo zdravotnictví, to už teď vidíme. Co se regulací týče, tak vlády určitě začnou mít větší slovo a to může zamíchat kartami na trhu. Zajímavější bude i DeFi – myslím, že nějaký čas potrvá, než převládne nad tradičními bankami, ale potenciál tu je. Kdo ví, třeba za pár let bude DeFi běžná věc. A o NFT bych moc nemluvil, to je spíš bublina, ale kdo ví, co se stane. Takže jo, trhy se hýbou a bude to zajímavé sledovat.

130 slov
1.3 minut čtení
4. 11. 2024
Karolína Dubská
Karolína Dubská

No, myslím, že do roku 2025 se toho hodně změní. Bitcoin asi zůstane hlavní hráč, ale nějaký altcoin ho může překonat, třeba Ethereum kvůli jeho smart kontraktům. Nové projekty se určitě objeví, hlavně ty zaměřené na DeFi a NFT. Tyhle technologie stále více pronikají do různých odvětví jako finance nebo zdravotnictví. Co se týče blockchainu, jeho využití se začne rozšiřovat a regulace budou hrát velkou roli. Vlády asi začnou mít větší vliv, což může mít dopad na ceny, i když nevím přesně jak. Zájem o digitální aktiva roste, lidi začínají víc investovat do NFT a DeFi. Ty tradiční finanční instituce to budou mít těžký, pokud DeFi získá na popularitě. Ale kdy se to stane? Těžko říct, ale trend vypadá slibně.

120 slov
1.2 minut čtení
27. 10. 2023
Jan Fojtík
Jan Fojtík