Jak zjistit, kdy investovat do zlata nebo stříbra?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznat ten správný čas na investici do zlata nebo stříbra. Četl jsem, že ceny těchto kovů mohou být dost volatilní a že je dobré se dívat na různé faktory, jako jsou ekonomické ukazatele, inflace, geopolitické události a podobně. Ale jak přesně to funguje v praxi? Jaký vliv mají centrální banky na cenu zlata a stříbra? Hledám nějaké konkrétní tipy, na co se zaměřit při sledování trendů těchto kovů. Myslíte, že je lepší investovat přímo do fyzického zlata nebo stříbra, nebo raději zvolit ETF fondy či akcie společností, které se zabývají těžbou těchto kovů? A co třeba sezónnost – existují nějaké měsíce nebo roční období, kdy je lepší investovat? Jak se díváte na současnou situaci na trhu a co byste doporučili někomu, kdo chce začít investovat do těchto drahých kovů? V poslední době jsem slyšel různé názory – někdo říká, že je to skvělá investice v době krize, jiní varují před riziky. Jak zjistit, kdy opravdu nastal ten pravý čas a co všechno bych měl o trhu s těmito komoditami vědět?