Jak poznám, že je čas na změnu v portfoliu?
V poslední době přemýšlím o svém investičním portfoliu a o tom, jak se vyvíjí trh. Všude kolem mě slyším různé názory na to, kdy by měl člověk přehodnotit svoje investice. Mám akcie, kryptoměny a pár NFT, ale jak vlastně poznám, kdy je ten pravý čas něco změnit? Je to jen o číslech a ziscích, nebo bych měl brát v úvahu i osobní cíle a situaci na trhu? Jaké signály by mi měly dávat najevo, že bych měl zainvestovat jinak nebo dokonce prodat něco, co jsem si myslel, že bude stabilní? Dává smysl sledovat trendy v různých odvětvích a posuzovat, zda moje aktuální investice stále odpovídají mým dlouhodobým cílům? Měli byste brát v potaz i ekonomické faktory jako inflaci, úrokové sazby nebo geopolitickou situaci? A co když se mi začne zdát, že některé mé investice stagnují nebo dokonce klesají? Jak se s tím vypořádat? Je lepší počkat na obrátku trhu nebo raději jednat okamžitě? Jaké máte zkušenosti s přehodnocováním portfolia a jaké rady byste dali někomu, kdo se cítí ztracený v tomhle chaotickém světě investic? Jak poznáte, že je čas na změnu?