Jaké trendy v bydlení by mohly ovlivnit trh s nemovitostmi v roce 2025?
Zajímalo by mě, jaké povědomí máte o trendech, které by mohly zásadně ovlivnit trh s nemovitostmi v roce 2025. S ohledem na to, jak se svět rychle mění a jak technologie naprosto transformují naše životy, mám pocit, že i oblast bydlení prochází obrovskou proměnou. Například, myslíte si, že s rostoucí popularitou práce na dálku a hybridních pracovních modelů by mohl vzrůst zájem o bydlení mimo velká města? Jak by to mohlo ovlivnit ceny nemovitostí v méně obydlených oblastech? Zároveň se hodně mluví o udržitelnosti a ekologických technologiích. Mohlo by to znamenat, že domy s nízkou spotřebou energie nebo ty, které využívají obnovitelné zdroje, budou žádanější? Jak moc si myslíte, že lidé budou ochotni investovat do takových nemovitostí? A co třeba trendy jako sdílené bydlení nebo komunitní projekty? Myslíte si, že budoucnost patří spíše menším bytům ve sdílených prostorech než klasickým rodinným domům? Dále se také objevují nové technologie jako chytré domácnosti. Jak moc jste přesvědčeni, že automatizace a digitalizace ovlivní rozhodování kupujících? Bude mít i design interiérů vliv na to, co lidé nakonec koupí? Těch trendů je tolik a já bych rád věděl váš názor – co si myslíte, jak to všechno může vypadat za pár let a co bychom měli očekávat na realitním trhu?