Jak zjistit, zda je teď dobrý čas na investici do nemovitostí?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznat, jestli je teď ten správný okamžik pro investice do nemovitostí. Já s tím mám trochu chaos, protože se v poslední době hodně mluví o změnách na trhu a nevím, co si o tom myslet. Mám pocit, že ceny nemovitostí jsou na historickém maximu, ale přitom slyším názory, že se vyplatí investovat právě teď, když je trh tak dynamický. Jaké faktory bych měl zvážit? Měli by mě zajímat úrokové sazby hypoték, nebo je důležitější sledovat ekonomické ukazatele jako inflaci a nezaměstnanost? Jakou roli hraje lokalita? Co když se mi nějaká nemovitost líbí, ale mám obavy z budoucího vývoje? Jak moc důležité je mít jasný plán a vědět, co vlastně chci dosáhnout? Mám se řídit spíš aktuálními trendy a předpověďmi odborníků, nebo bych měl spíš důvěřovat svému instinktu a osobnímu pocitu? A co tyhle nové technologie jako blockchain a crowdfundované investice do nemovitostí? Mohou mě posunout k lepší informovanosti nebo jsou to spíš jen buzzwordy? Takže jak vlastně zjistit, jestli je teď opravdu ten správný čas investovat do nemovitostí?