Kdy přejít z akcií na dluhopisy?
Investování do akcií může být vzrušující, ale někdy se cítím zmatený, kdy je ten správný čas udělat změnu a přejít na dluhopisy. Jak vlastně poznám, že akcie už nevyplácí? Co když se trh chová nestabilně a já začínám mít strach o své investice? Je to jen obavy z krátkodobých výkyvů, nebo jsou tady nějaké konkrétní signály, které by měly naznačit, že je čas opustit akciový trh? Zajímalo by mě, jestli existují určité ukazatele, na které bych se měl zaměřit, například pokles ziskovosti společnosti nebo třeba klesající dividendy. Jak mohu efektivně porovnat výnosy z akcií s výnosy z dluhopisů v aktuální ekonomické situaci? A co třeba inflace – jak moc by měla ovlivnit moje rozhodnutí mezi těmito dvěma možnostmi? Dále, jak funguje přechod investic z akcií na dluhopisy prakticky? Měl bych čekat na určité cenové úrovně, nebo se řídit nějakými fundamentálními analýzami? Zkrátka, co všechno bych měl zvážit při rozhodování o tom, zda zůstat v akciích nebo se přesunout do bezpečnějších dluhopisových investic? Je tady někdo, kdo má podobnou zkušenost a mohl by mi poradit?