Charts.cz/Fórum/Měly by mě nechat investice do akcií v roce 2025?

Měly by mě nechat investice do akcií v roce 2025?

Jsem dost nervózní ohledně investic do akcií a vlastně celkově o svém portfoliu. Vím, že akcie mohou být skvělým způsobem, jak zvýšit kapitál, ale taky mám strach z toho, co se může stát v blízké budoucnosti. Rok 2025 je za rohem a já se ptám, jestli je dobrý nápad zůstat na trhu nebo přehodnotit svou strategii. Mám pár akcií v technologiích a taky jsem uvažoval o nějakých dividendových akciích, ale nevím, jestli to bude mít smysl. Co když přijde nějaká krize nebo trh začne klesat? Mohlo by to znamenat, že bych měl radši investovat do jiných oblastí, jako jsou kryptoměny nebo třeba nemovitosti? Zajímá mě také, co si myslíte o dlouhodobém investování versus krátkodobým obchodováním. Mám pocit, že s tak rychlými změnami na trhu bych měl být opatrný. Jaké máte zkušenosti s investicemi do akcií v poslední době? Je teď vhodné čas na investice nebo bych měl počkat na stabilnější období? Jaké faktory bych měl zvážit při rozhodování o tom, zda investovat nebo ne? Děkuji za každou radu.

168 slov
1.7 minut čtení
6. 6. 2023
Jindřich Šindelář
Jindřich Šindelář

Investice do akcií mají svoje pro a proti, a to platí i v roce 2025. Je pravda, že akcie mohou být riskantní, ale historicky se ukázalo, že dlouhodobé investice do akcií mají tendenci růst. Pokud máš akcie v technologiích, tak to může být v pořádku, ale je dobrý diversifikovat portfólio. Dividendy jsou fajn, protože ti dávají stabilnější příjem. Když mluvíš o krizích, je vždycky nějaké riziko, ale trhy se většinou překonávají. O kryptoměnách a nemovitostech přemýšlej jako o doplnění portfolia, ne jako o hlavním směru. Dlouhodobé investování je obecně méně stresující než krátkodobé obchodování, které vyžaduje neustálé sledování trhu. Hlavně se neboj a dělej to podle toho, jak se cítíš. Rozhodni se na základě výhledu na trh a svých investičních cílů.

121 slov
1.2 minut čtení
8. 1. 2023
Elena Janoušková
Elena Janoušková

Investice do akcií mají své rizika, ale i příležitosti. Pokud jsi nervózní, možná je dobrý nápad se zamyslet nad diverzifikací portfolia. Mít několik technických akcií je fajn, ale hodně záleží na tom, jak moc jsi ochotný riskovat. Doporučil bych se podívat na dividendové akcie, protože ty ti můžou přinést stabilnější příjem, i když trh klesá. Co se týče kryptoměn a nemovitostí, obojí má své pro a proti – krypta jsou dost volatilní a nemovitosti vyžadují více času a úsilí. Když mluvíš o dlouhodobém versus krátkodobém investování, dlouhodobý přístup často pomáhá překonat tržní výkyvy a snížit stres. Taky je důležité sledovat ekonomické ukazatele, aby ses vyhnul investicím v krizových obdobích. Nakonec, teď může být čas na investice, pokud máš dobrý plán a víš, co děláš. Ale pokud se cítíš nejistě, klidně počkej na lepší moment.

134 slov
1.3 minut čtení
6. 7. 2022
Emil Hácha
Emil Hácha