Charts.cz/Fórum/Jaké růstové akcie se vyplatí koupit teď?

Jaké růstové akcie se vyplatí koupit teď?

Přemýšlím, jestli by nebylo dobré investovat do nějakých růstových akcií, ale nejsem si úplně jistý, které by byly teď vhodné. Sleduju trh a slyšel jsem, že některé sektory teď zažívají opravdu zajímavý rozmach, jako třeba technologie nebo zelená energie. Jenže je těžké se v tom vyznat a vybrat ty správné společnosti, které mají potenciál výrazně růst. Zajímalo by mě, na co se vůbec při výběru růstových akcií zaměřit? Jaké faktory by měly hrát roli v rozhodování? A co konkrétně doporučujete? Které akcie podle vás mají šanci na velký růst v nejbližších letech? Mám na mysli jak už zavedené firmy, tak i nové startupy, které by mohly být zajímavou investicí. Chtěl bych vědět, jestli máte nějaké tipy nebo konkrétní akcie, na které se teď zaměřit. Třeba i z oblasti zdravotnictví nebo tech startupů. Děkuju moc za jakékoli rady alebo názory!

139 slov
1.4 minut čtení
8. 7. 2024
Soňa Havelková
Soňa Havelková

Zdravím, co se týče růstových akcií, určitě bych se zaměřil na technologie a zelenou energii, jak jsi zmínil. V těchto oblastech je teď hodně příležitostí. Například společnosti jako Tesla nebo Nvidia mají stále potenciál růst, i když už jsou docela velké. Novější firmy v oblasti obnovitelné energie jako NextEra Energy nebo Enphase Energy by taky mohly být zajímavé.

Pokud jde o faktory, kterými se řídit, doporučuji koukat na růst tržeb a ziskovost společnosti, ale i jejich inovace a konkurenceschopnost. Taky se podívej na vedení firmy a jejich strategii do budoucna.

V oblasti zdravotnictví sleduj biotech firmy jako Moderna nebo CRISPR Therapeutics - tam je velký potenciál díky novým technologiím. A nezapomeň na diversifikaci – nenechávej všechny vajíčka v jednom koši. Hodně štěstí s investicema!

124 slov
1.2 minut čtení
23. 11. 2024
Filip Hradil
Filip Hradil

Investování do růstových akcií je vždycky gamble, ale teď se mi zdají zajímavé některé firmy v tech sektoru, jako třeba Nvidia nebo Shopify. Obě firmy mají dobré pozice v AI a e-commerce. Pak je tu taky Tesla, což je taková klasika, ale pokud se zaměříš na zelenou energii, tak bys měl mrknout na firmy jako Enphase Energy nebo NextEra Energy. Zdravotnictví je další velký sektor – třeba Moderna nebo Teladoc. U startupů bych koukal na menší firmy, co dělají něco inovativního – tady je to hodně o riziku a můžeš narazit na skvělou příležitost nebo propadák. Nezapomeň sledovat trendy v oboru a číst o tom, co analytici říkaj. To ti může dost pomoct v rozhodování.

115 slov
1.2 minut čtení
21. 8. 2024
Viktor Procházka
Viktor Procházka