Jak začít investovat do kryptoměn, když vůbec nevím, kde začít?
Takhle, už nějakou dobu přemýšlím o investování do kryptoměn, ale mám pocit, že jsem úplně na začátku a nevím, jak se do toho vlastně pustit. Nevím, jestli bych měl začít zkoumat různé platformy na obchodování, nebo se radši zaměřit na to, jaké kryptoměny vlastně existují a jak se liší od sebe. Možná mám i strach z toho, že bych mohl přijít o peníze, protože vím, že kryptoměny jsou hrozně volatilní a občas to vypadá jako hazard. Jak mám poznat, která měna má potenciál růst? A co NFT? Měl bych se na ně také podívat? Dále bych rád věděl, jak dlouho bych měl investici držet a kdy je ten správný čas na prodej. Je lepší investovat malé částky pravidelně, nebo jednorázově větší částku? Slyšel jsem o různých strategiích jako HODL nebo tradeování, ale nejsem si jistý, co to všechno vlastně znamená. Jaké jsou nejlepší zdroje informací pro začátečníka? A co říkáte na různé komunity na sociálních sítích? Je dobré se k nim přidat nebo je lepší mít vlastní názor a vyhnout se davu? Hlavně nevím, kde hledat spolehlivé zprávy a analýzy. Když už mluvím o bezpečnosti, co byste doporučili pro uchovávání kryptoměn? Mám používat peněženku na burze nebo radši nějakou hardwarovou peněženku? Zkrátka bych uvítal jakékoli tipy a rady pro úplného nováčka, který chce začít investovat do tohoto fascinujícího světa kryptoměn.