Jakou peněženku použít pro Bitcoin?
Když se rozhodnu investovat do Bitcoinu, tak mě hned napadne, jak nejlépe uchovávat své kryptoměny. Je toho tolik na výběr! Slyšel jsem o různých typech peněženek, jako jsou hardwarové, softwarové, mobilní a online peněženky. Ale co je vlastně nejlepší? Rozhodně chci mít svůj Bitcoin v bezpečí, takže nevím, jestli je lepší zvolit hardwarovou peněženku, nebo spíš nějakou mobilní variantu. Hlavně aby byla uživatelsky přívětivá, protože nejsem žádný technický génius. Co třeba ty online peněženky? Jsou vůbec bezpečné? Mám strach z hacknutí a ztráty svých investic. Od kamarádů jsem slyšel, že hardwarové peněženky jsou víc bezpečné, ale přece jenom nevím, jestli se mi do toho chce investovat. Jaké máte zkušenosti s různými typy peněženek? Jakou byste doporučili začátečníkovi? Dají se nějak porovnat poplatky nebo rychlost transakcí mezi těmito peněženkami? A co související funkce jako podpora různých kryptoměn? Rád bych věděl, jestli byste doporučili nějakou konkrétní značku nebo typ peněženky. Je lepší mít všechno na jednom místě nebo rozdělovat mezi více peněženkami pro větší bezpečnost? Kdybych měl začít s jednou peněženkou, která by to měla být? Děkuji za všechny rady a tipy!