Jak začít s diversifikací portfolia, když mám jen málo peněz?
Mám na srdci jednu otázku, která mě už nějakou dobu trápí. Vím, že diversifikace portfolia je klíčová pro snížení rizika při investování, ale co když mám opravdu málo peněz, třeba jen pár tisíc korun? Jak bych měl začít s touto diversifikací? Je možné vůbec rozložit investice na malé částky tak, aby to mělo smysl? Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké konkrétní strategie, které bych mohl použít, nebo jestli existují platformy, které umožňují investovat i s menším množstvím peněz? Co třeba akcie nebo ETF – je lepší investovat do jednotlivých akcií, nebo se zaměřit na fondy? A co s kryptoměnami a NFT? Mám se do nich pustit hned na začátku, nebo raději počkat, až budu mít více peněz? Úplně nevím ani jak začít vyhledávat informace nebo jak si sestavit plán. Napadá mě také, jestli je rozumné začít investovat do realit, i když mám na účtu jen omezenou částku. Vím, že diversifikace může být klíčem k úspěchu v investování, ale jak to udělat správně bez toho, abych riskoval všechno? Co byste mi doporučili jako první kroky k tomu, abych dokázal vytvořit rozmanité portfolio i s malými úsporami?