Jak začít s diversifikací akciového portfolia?
Diversifikace akciového portfolia je něco, co se zdá být pro každého investora klíčové, ale jak vlastně začít? Mám pár akcií, ale nevím, jak je rozložit mezi různé sektory nebo regiony. Je mi jasné, že když investuji do více společností, tak tím snižuju riziko, ale mám strach, že když budu zkoušet příliš mnoho různých akcií, tak se v tom ztratím. Co byste doporučili jako první krok? Mám se zaměřit na určité odvětví, nebo raději mix různých typů akcií? Jaké jsou nejlepší postupy pro rozdělení investic? A co říkáte na investice do ETF? Mám obavy, jestli by to bylo lepší než kupovat jednotlivé akcie. Myslíte, že bych měl mít v portfoliu nějaký poměr mezi technologickými a tradičními firmami? Jak zjistím, kolik peněz investovat do jednotlivých sektorů? Je nějaké pravidlo, kterým bych se měl řídit? A co je vlastně ta optimální velikost portfolia pro diversifikaci? Vím, že každá rada je drahá a každý má trošku jiný názor, ale chtěl bych znát vaše zkušenosti a názory. Jak jste začínali vy a co se vám osvědčilo? Děkuji za každou radu!