Proč bych měl investovat do DeFi, když jsou to rizikové aktiva?
Zajímalo by mě, proč bych měl vůbec uvažovat o investování do DeFi, když je to vlastně dost riskantní. Všichni mluví o tom, jak je decentralizované finance skvělé a jak může přinést obrovské výnosy, ale co když naopak přijdu o všechno? Jak se mám postavit k těmto vysokým rizikům? Slyšel jsem, že spousta projektů v DeFi zkrachovala nebo byla podvedena. Co tedy vlastně znamená investovat do něčeho, co není zajištěné žádnou centrální autoritou? Jaké jsou reálné výhody oproti tradičním investicím jako akcie nebo nemovitosti? Opravdu se vyplatí riskovat s DeFi, když si mohu vybrat mnohem stabilnější alternativy? A co třeba regulace? Jaké to má důsledky na bezpečnost mých investic? Je vůbec možné si vytvořit nějakou strategii pro minimalizaci těchto rizik? Zajímalo by mě také, jestli existují důvěryhodné projekty v DeFi, které by stály za to prozkoumat. A co ti, kdo už do DeFi investovali - měli jste pozitivní nebo negativní zkušenosti? Jak jste to zvládli psychicky, když trhy dost kolísaly? Možná bych měl zvážit nějakého odborníka na DeFi, ale nevím, jestli je to dobrý krok. Co si o tom myslíte?