Jaké oblasti v ČR se vyplatí pro investice do nemovitostí?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní oblasti v České republice jsou momentálně nejvíc atraktivní pro investice do nemovitostí. Myslím, že spousta lidí hledá příležitosti, ale není jasné, kde se vlastně vyplatí investovat. Dřív to vypadalo, že Praha je jasná volba, ale teď už jsem slyšel i o různých městech jako Brno nebo Plzeň, které začínají růst a lákat investory. Co si o tom myslíte? Je lepší jít do menších měst, kde jsou ceny nemovitostí nižší a potenciální zisk větší? A co třeba lokalita na severní Moravě nebo na Vysočině? Myslím, že tam by mohlo být docela zajímavé investovat, když se podíváme na ceny a dostupnost. Jaký máte názor na rozvojové projekty v těchto oblastech? Měli bychom se zaměřit na nové projekty a moderní výstavbu, nebo je lepší investovat do starších nemovitostí a renovovat je? A co takhle trh s pronájmy? Které města mají nyní vysokou poptávku po pronájmech? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké osobní zkušenosti nebo tipy, jak se orientovat na trhu s nemovitostmi v ČR. Slyšel jsem, že je důležité sledovat i místní trendy a demografické změny. Děkuji za jakékoli rady či postřehy!