Charts.cz/Fórum/Jak poznám, že je NFT projekt dobrý na investice?

Jak poznám, že je NFT projekt dobrý na investice?

Takže, zajímá mě, jak vlastně poznat, jestli je nějaký NFT projekt dobrý na investice. V poslední době se toho ve světě NFT děje opravdu hodně a já se cítím trochu ztracený. Slyšel jsem spoustu příběhů o lidech, kteří udělali skvělé zisky s jedněmi projekty, zatímco jiní přišli o peníze s projekty, které vypadaly slibně. Jak tedy rozlišit ty dobré od těch špatných? Existují nějaké konkrétní znaky nebo kritéria, na která bych se měl zaměřit? Myslím tím třeba něco jako tým za projektem, jejich historie nebo možná i umění samotného NFT? A co komunity okolo těchto projektů? Mělo by mě zajímat, kolik lidí je na Discordu nebo Twitteru a jak aktivně diskutují? A co třeba roadmapa – má smysl ji brát vážně a co by tam mělo být uvedeno? Dále se ptám, jestli má smysl sledovat cenový vývoj předchozích NFT od stejného tvůrce nebo společnosti. Jaký vliv na to má celková situace na trhu s kryptoměnami a jak moc to ovlivňuje rozhodování o investicích do NFT? Mám vůbec brát v úvahu, jestli projekt spolupracuje s nějakými známými osobnostmi nebo značkami? Vždycky si říkám, jestli je lepší sázet na novinky a neznámé projekty nebo se držet zavedených jmen. Mnoho otázek a já nevím, kde začít. Jaké jsou vaše zkušenosti s rozpoznáváním kvalitních NFT projektů? Co byste poradili někomu, kdo se do toho chce pustit a nechce zbytečně přijít o peníze?

228 slov
2.3 minut čtení
27. 5. 2022
Milan Holub
Milan Holub

Jo, investice do NFT může být dost tricky, ale pár tipů ti může pomoct. Prvně zkoukni tým za projektem – kdo jsou, co dělali předtím a jestli mají nějakou reputaci. Dobrý projekt má většinou transparentní tým a solidní historii. Pak se podívej na komunitu – aktivní Discord a Twitter jsou plus. Jestli je tam hodně lidí, co spolu mluví a sdílí obsah, je to dobrý znamení.

Rozhodně nezapomínej na roadmapu. Měl bys vidět jasné plány, co projekt chystá, a ty plány by měly být realistické. Cenový vývoj předchozích NFT od týmu taky sleduj, pokud mají úspěch v minulosti, je to slibné.

Celková situace na trhu s kryptoměnami ovlivňuje všechno. Když je trh nahoru, lidi víc investujou do NFT. A spolupráce se známými osobnostmi nebo značkami může dodat projektu kredibilitu.

Jestli jít do nových projektů nebo se držet zavedených jmen je otázka rizika. Novinky mohou přinést velký zisk, ale i větší ztrátu. Takže ti doporučuji se opřít o výzkum a zdravý rozum. Neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

168 slov
1.7 minut čtení
26. 9. 2024
František Vaculík
František Vaculík

Takže, co se týče investování do NFT, je dobré sledovat pár věcí. Prvně, zkus se podívat na tým za projektem – jestli jsou to nějací známí umělci nebo mají dobrou reputaci. Historie je důležitá, pokud už dřív něco vytvořili a měli úspěch, je to plus. Pak sleduj samotné umění – jestli tě to oslovuje a vypadá to kvalitně.

Komunita okolo projektu hraje taky velkou roli, mrkni na Discord a Twitter. Když je tam hodně aktivních lidí, kteří diskutují a sdílejí informace, je to dobré znamení. Roadmapa by měla mít jasné cíle a plány – pokud tam není nic konkrétního, může to být varovný signál.

Podívej se i na cenový vývoj minulých NFT od stejných tvůrců. Když se na trhu s kryptoměnami děje něco špatného, většina projektů může trpět, takže buď opatrný. Známost osobností nebo značek může projekt posílit, ale ne vždy to znamená zaručený úspěch.

Obecně platí, že novinky mohou být riskantní, tak zvažuj mít v portfoliu i zavedené jména. Když se do toho chceš pustit, buď obezřetný a dělej si vlastní průzkum. Neboj se klást otázky a učit se na vlastních chybách.

181 slov
1.8 minut čtení
30. 5. 2024
Daniela Netolická
Daniela Netolická