Jaký je nejlepší způsob, jak zabezpečit svou kryptoměnovou peněženku?
Přemýšlel jsem o tom, jak moc je důležité bezpečně chránit svou kryptoměnovou peněženku. Všude na internetu se píše o tom, jak jsou kryptoměny čím dál populárnější, ale co když se něco pokazí? Mám pocit, že zabezpečení peněženky je naprosto klíčové, pokud nechci přijít o své investice. Slyšel jsem o různých metodách, jako jsou hardwarové peněženky, které prý nabízejí vysokou úroveň ochrany. Ale co když je ztratím nebo se mi pokazí? Co pak? Vím, že existují i softwarové peněženky a online služby, ale tyto zdroje mi připadají riskantní. Jaké jsou tedy nejlepší postupy pro ochranu kryptoměnové peněženky? Měl bych používat dvoufaktorovou autentizaci? A co zálohy? Kolik kopií bych měl mít a kde je mám schovávat, aby byly v bezpečí? Zajímá mě také, jestli byste doporučili šifrování souborů s mnou uloženými klíči. Je to vůbec nutné, nebo stačí jen silné heslo? Co si myslíte o používání peněženek s open-source softwarem? Jsou bezpečnější než ty uzavřené? Jak moc je důležité mít aktuální verzi softwaru pro moji peněženku? A co phishingové útoky? Jak se jim mohu vyhnout? Rád bych znal názory a zkušenosti ostatních, protože chci být co nejlépe připraven na možné hrozby. Máte nějaké další tipy na zabezpečení mé kryptoměnové peněženky?