Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší kryptoměny do konce roku 2023?

Jaké jsou nejlepší kryptoměny do konce roku 2023?

Zajímalo by mě, jaké kryptoměny byste doporučili investovat do konce roku 2023. Sleduji trh s kryptoměnami už nějakou dobu a chci se ujistit, že nedělám špatná rozhodnutí. Slyšel jsem různé názory na Bitcoin a Ethereum, ale co třeba další altcoiny? Měli byste tipy na nějaké novější projekty, které by mohly mít potenciál se v následujících měsících vyplatit? Také by mě zajímalo, jestli třeba existují nějaké méně známé kryptoměny, které by mohly překvapit a zhodnotit se během konce roku. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru těchto kryptoměn? Myslíte si, že je lepší sázet na stabilní projekty, nebo riskovat s novými a nezavedenými měnami? Co říkáte na aktuální trendy v oblasti DeFi nebo NFT a jak mohou ovlivnit trh s kryptoměnami do konce roku? Děkuji za všechny vaše tipy a rady, opravdu mi to pomůže v rozhodování.

138 slov
1.4 minut čtení
25. 10. 2024
Aleš Bezděk
Aleš Bezděk

Když mluvíš o investicích do kryptoměn do konce roku 2023, tak kromě Bitcoinu a Etherea bych určitě koukal na některý z altcoinů, co mají solidní projekty za sebou. Například Cardano nebo Solana se teď dost rozjíždí a jejich technologie vypadá slibně. Pak tu máme i Binance Coin, co může překvapit.

Novější projekty jako Avalanche nebo Polkadot taky stojí za pozornost, jsou to platformy pro DeFi a smart kontrakty, což je teď hodně trendy. A když už mluvíme o trendech, DeFi a NFT se pořád dost rozšiřují – takže klidně zkus nějaké tokeny jako Uniswap nebo Aave.

Myslím, že je dobré mít mix stabilních a riskantnějších investic. Jo, novinky můžou mít velký potenciál, ale můžeš na nich taky dost prodělat. Takže diverzifikuj, sleduj market cap a celkovou komunitu kolem projektů. Samozřejmě sleduj i zprávy – regulace může hodně zamíchat kartami. Čím víc informací máš, tím líp se rozhodneš.

147 slov
1.5 minut čtení
13. 1. 2025
Alois Novák
Alois Novák

Jasně, to je dobrá otázka. Bitcoin a Ethereum jsou samozřejmě stálice, ale pokud chceš zkusit něco novějšího, tak se podívej na Solana nebo Cardano. Tyhle projekty mají velký potenciál a dost lidí na ně sází. Pak je tu i polkadot, který má zajímavou technologii pro propojení různých blockchainů.

V poslední době mě zaujala i Avalanche, co se týče DeFi, tak tam se děje hodně zajímavých věcí. Novější altcoiny jako třeba Chainlink nebo Aave taky stojí za zmínku, mají dobré základy a komunitu.

Méně známé projekty jsou vždycky risk, ale někdy se vyplatí. Důležitý je sledovat trend a co si o nich lidi říkají na fórech a sociálních sítích. Trendy jako NFT nebo DeFi můžou ovlivnit ceny kryptoměn hodně rychle, takže to sleduj.

Co se týče investic, já bych šel do kombinace stabilních projektů a pár riskantnějších altcoinů. Rozložení investice ti může pomoct minimalizovat ztráty. Každopádně buď opatrný a nesázej všechno na jednu kartu!

152 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2025
František Kraus
František Kraus