Jak správně vybírat DeFi investice?
Přemýšlím, na co všechno se zaměřit, když chci začít investovat do DeFi projektů. Je toho tolik, že se v tom ztrácím. Měl bych se soustředit na konkrétní platformy nebo spíš na samotné tokeny? Zajímá mě, jaké faktory jsou důležité při hodnocení těchto investic. Co je vlastně nejdůležitější – likvidita, bezpečnost, potenciální výnos nebo něco jiného? A co třeba komunitní podpora a vývojový tým? Jak moc to ovlivňuje úspěch projektu? Vím, že by měly být transparentní informace a dobrá dokumentace, ale jak to poznat? Je dobré sledovat trendy v DeFi sektoru a jakou roli hraje analýza trhu při rozhodování? Jak se vlastně dá zjistit, zda je projekt solidní nebo jenom další pump-and-dump schéma? Mám sledovat i třeba audit smart kontraktů a další technické aspekty? Jakou roli hrají tokenomika a distribuce tokenů v rozhodování? Opravdu se vyplatí investovat do nových a neznámých projektů, nebo je lepší držet se zaběhnutých jmen? No a jaký má smysl diverzifikace v rámci DeFi portfolia? To je pro mě ještě hodně nejasné. Budu opravdu rád za všechny rady a tipy, protože chci být opatrný a zároveň mít šanci něco vydělat.