Proč přejít na DeFi z tradičního bankovnictví?
Mám dlouhou historii s tradičním bankovnictvím, kde jsem měl vždycky pocit jistoty a stability. Banka mi nabízí různé produkty, jako jsou účty, hypotéky a investice, které jsou pro mě pohodlné a známé. Všechno je tam nějakým způsobem regulováno a já mám pocit, že když něco potřebuju, stačí zavolat nebo zajít do pobočky. Teď ale slyším o DeFi, decentralizovaných financích, a přemýšlím, proč bych se měl odvrátit od toho, co znám, a zkusit něco tak neznámého jako DeFi. Cožpak je DeFi bezpečnější? Jak fungují tyto platformy? Jak mohu věřit, že moje peníze budou v bezpečí bez tradicního zázemí banky? A co když udělám chybu při používání těchto nových technologií? Je to vůbec pro mě jako pro někoho, kdo nemá technické znalosti? Nemám pocit, že bych chtěl mít plnou kontrolu nad svými financemi, když jsem zvyklý na to, že banka se o všechno postará. Opravdu mi DeFi může nabídnout něco víc než tradiční bankovnictví? Jaké jsou výhody a nevýhody? Měla by mě zajímat volatilita kryptoměn? Co se stane, když trh spadne? Je někdo schopný poradit mi ohledně přechodu na DeFi nebo je to jen pro tech nadšence? Proč bych měl riskovat změnu systému, když jsem spokojený s tím starým?