Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší informace o aktuálních úrokových sazbách dluhopisů?

Kde najdu nejlepší informace o aktuálních úrokových sazbách dluhopisů?

Zajímalo by mě, kde bych mohl najít ty nejlepší a nejaktuálnější informace o úrokových sazbách dluhopisů. Slyšel jsem, že se to hodně mění a že různé ekonomické faktory na to mají vliv. Rád bych věděl, které zdroje jsou nejspolehlivější a kde se dají najít přehledné tabulky nebo grafy s těmito sazbami. Může mi někdo poradit, jestli existují specializované weby, které se na to zaměřují, nebo jestli je lepší sledovat nějaké ekonomické zpravodajství? Jen tak pro představu, jsem zvědavý i na to, jestli se dá porovnávat výnosnost různých typů dluhopisů a jak to funguje v praxi. Také by mě zajímalo, jestli je dobré mít některé z těchto informací v mobilu, abych je měl stále po ruce. Co si o tom myslíte? Dík za tipy!

123 slov
1.2 minut čtení
6. 5. 2023
Alois Žižka
Alois Žižka

Nejlepší informace o úrokových sazbách dluhopisů najdeš na několika místech. Zkus weby jako Bloomberg, Yahoo Finance nebo CNBC, tam mívají dobré tabulky a grafy. Často aktualizují data, takže to máš pořád čerstvý. Když chceš porovnávat výnosnost různých typů dluhopisů, tak se podívej na stránky, co se zaměřují na investice, jako Morningstar nebo finviz. Pokud chceš mít tyhle informace v mobilu, doporučil bych stáhnout nějakou investiční aplikaci, třeba Robinhood nebo eToro, tam to máš všechno po ruce a můžeš sledovat trh v reálném čase. Sleduj i ekonomické zprávy, protože to dost ovlivňuje sazby. Takže tak. Snad ti to pomůže!

99 slov
1 minut čtení
18. 7. 2024
Jakub Dvořáček
Jakub Dvořáček

Existuje spousta míst, kde najdeš aktuální informace o úrokových sazbách dluhopisů. Zkus weby jako Bloomberg, Yahoo Finance nebo CNBC, tam mají často aktualizované tabulky a grafy. Taky se sleduj stránky centrálních bank, ty obvykle zveřejňují oficiální sazby a analýzy trhu. Pokud chceš porovnávat výnosnost různých typů dluhopisů, můžeš zkusit specializované portály na investice, jako Morningstar nebo Investing.com. Ty nabízejí dobré nástroje a přehledy. A jo, je fajn mít tyhle informace v mobilu - většina těchto stránek má i mobilní aplikace, takže to máš pořád po ruce. Je dobrý sledovat i ekonomické zprávy, protože na sazby má vliv spousta faktorů jako inflace nebo politická situace.

104 slov
1 minut čtení
8. 12. 2024
Karolína Vaculíková
Karolína Vaculíková