Charts.cz/Fórum/Jaké bankovní akcie nyní doporučujete sledovat?

Jaké bankovní akcie nyní doporučujete sledovat?

Zajímalo by mě, jaké bankovní akcie byste doporučili sledovat v současné době. Vím, že bankovní sektor je hodně dynamický a ovlivňuje ho spousta faktorů jako úrokové sazby, inflace nebo dokonce geopolitická situace. Slyšel jsem, že některé banky jsou v poslední době na vzestupu díky digitalizaci a zlepšení služeb, ale nejsem si jistý, které akcie by měly být prioritou pro investory. Zajímají mě jak velké mezinárodní banky, tak i menší regionální instituce, které by mohly mít potenciál růstu. Také by mě zajímalo, jestli má smysl investovat do bankovních ETF nebo se raději soustředit na jednotlivé akcie. Můžete mi doporučit nějaké konkrétní tituly, které budou mít v blízké budoucnosti dobrý výkon? A co si myslíte o trendech jako je udržitelnost nebo fintech a jak to ovlivňuje tradiční banky? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo názory, protože chci udělat informované rozhodnutí a nezmeškat příležitosti na trhu.

143 slov
1.4 minut čtení
19. 9. 2024
Eliška Černá
Eliška Černá

Sleduj bankovní akcie jako JPMorgan Chase nebo Bank of America, mají solidní základ a digitalizace jim jde na ruku. Co se týče menších bank, zkus se podívat na PNC Financial nebo U.S. Bancorp, obě mají dobré vyhlídky. Bankovní ETF jako XLF by mohly být fajn, pokud chceš mít širokou expozici bez nutnosti vybírat jednotlivé akcie. Trendy kolem udržitelnosti a fintechu jsou určitě důležité – banky, co investují do technologií a ekologičtějších projektů, by mohly mít náskok. Takže je dobrý sledovat i tyto aspekty při rozhodování. Nezapomeň na aktuální ekonomické ukazatele, úrokové sazby a geopolitickou situaci, to všechno hraje roli v tom, jak se banky daří.

105 slov
1.1 minut čtení
8. 2. 2025
Dana Špačková
Dana Špačková

Sledoval bych určitě akcie jako JPMorgan Chase, Bank of America nebo Wells Fargo – to jsou velké banky, co mají solidní výsledky a dobře reagují na změny na trhu, zvlášť když úrokové sazby rostou. Z menších bank se mi líbí třeba Fifth Third Bank, mají dobré výsledky a solidní dividendy. Můžeš taky kouknout na nějaké bankovní ETF jako XLF nebo KBE, to ti dá širší pokrytí sektoru bez nutnosti vybírat jednotlivé tituly. Co se týká trendů, digitalizace a fintech jsou fakt důležité, banky se musí přizpůsobit nebo ztratí konkurenceschopnost. Udržitelnost je další buzzword, ale myslím, že to může být plus pro banky, co začnou investovat do zelených projektů. Takže kombinuj velké i malé banky a sleduj, jak se vyvíjejí trendy v oboru.

122 slov
1.2 minut čtení
8. 2. 2025
Tereza Němcová
Tereza Němcová