Charts.cz/Fórum/Jaké technologie mám sledovat pro investice do akcií v roce 2025?

Jaké technologie mám sledovat pro investice do akcií v roce 2025?

Zajímá mě, na jaké technologie bych se měl zaměřit, když uvažuji o investicích do akcií v roce 2025. Slyšel jsem, že oblasti jako umělá inteligence, biotechnologie a obnovitelné zdroje energie mají velký potenciál. Jaké konkrétní společnosti nebo sektory se podle vás vyplatí sledovat? Je rozumné investovat do technologických startupů, které teď ještě nejsou na burze, nebo raději vsadit na zavedené firmy, které už mají stabilní pozici? Co si myslíte o investicích do 5G technologií a jejich aplikací v různých odvětvích? A co kryptoměny a blockchain – mají ještě smysl? Jak moc byste doporučovali diverzifikovat portfolio mezi různé technologické sektory? Budu rád za jakékoli tipy nebo rady, protože chci udělat dobrá rozhodnutí a využít příležitosti, které přinese budoucnost. Děkuji!

118 slov
1.2 minut čtení
6. 10. 2022
Zuzana Marková
Zuzana Marková

Sledovat bych doporučil hlavně umělou inteligenci, protože to vypadá, že se to dostává do hodně oborů. Firmy jako Nvidia nebo Google mají potenciál. Biotechnologie jsou taky na vzestupu, třeba společnosti jako Moderna nebo CRISPR. Obnovitelné zdroje energie to mají jasný směr, takže tam bych koukal na firmy jako NextEra Energy nebo Tesla.

Pokud jde o startupy, je to risk, ale pokud máš dobrý tip a věříš v to, může to být skvělá příležitost. Na druhou stranu, zavedené firmy mají stabilitu a nižší riziko. 5G technologie? Určitě zajímavý směr, operátoři a tech firmy jako Qualcomm by měly mít co nabídnout.

Kryptoměny a blockchain? Pořád je tam hodně příležitostí, ale je to dost volatilní. Diverzifikace portfolia mezi různé sektory je rozumná strategie, abys snížil riziko. Takže to chce dobře promyslet a sledovat trendy.

129 slov
1.3 minut čtení
15. 2. 2024
Dominik Kovařík
Dominik Kovařík

Jo, investice do technologií v roce 2025 budou fakt zajímavé. Umělá inteligence má obrovský potenciál, už teď vidíme, jak se integruje do různých odvětví. Firmy jako Nvidia nebo třeba Microsoft, co dělají v AI, určitě stojí za to sledovat. Biotechnologie taky nemůžeš opomenout – firmy zaměřené na genové terapie nebo personalizovanou medicínu mají velký budoucnost.

Obnovitelné zdroje energie zase budou hrát klíčovou roli, protože svět se snaží přejít na zelenější alternativy. Tady bych koukal na společnosti zabývající se solárními panely nebo větrnými turbínami, jako je třeba NextEra Energy.

Startupy můžou být riskantní, ale pokud máš nějaké informace a víš, co dělají, tak proč ne? U zavedených firem je to samozřejmě stabilnější s menším rizikem. 5G technologie jsou taky něco, co bys měl mít na radaru – aplikace v IoT a chytrých městech budou růst.

Kryptoměny a blockchain? Stále mají své místo, ale musíš být opatrný, trh je dost volatilní. Rozhodně doporučuji diverzifikaci. Mít portfolio rozložené napříč různými technologickými sektory ti pomůže snížit riziko a využít příležitosti v různých oblastech. Takže jo, sleduj trendy a buď otevřený novým věcem.

176 slov
1.8 minut čtení
21. 2. 2022
Soňa Růžičková
Soňa Růžičková