Charts.cz/Fórum/Investice do NFT v kontextu vývoje blockchain technologií

Investice do NFT v kontextu vývoje blockchain technologií

Zajímá mě, jestli je rozumné investovat do NFT, když se technologie jako blockchain neustále vyvíjejí a mění. Slyšel jsem, že NFT mohou mít obrovský potenciál v různých oblastech, jako je umění nebo herní průmysl, ale zároveň mám obavy, zda to není jenom přechodný trend. Jak moc se technologie blockchainu posouvají vpřed a jak to ovlivňuje hodnotu NFT? Je možné, že se s postupem času objeví lepší alternativy nebo dokonce zcela nové formy digitálních aktiv, které by mohly nahradit stávající NFT? A co legislativa – jak stabilní je právní rámec kolem NFT a blockchainu? Je rozumné investovat do něčeho, co může být za pár let zastaralé? Zkrátka, jaké jsou vaše názory na investice do NFT v kontextu rychle se vyvíjejícího technologického prostředí? Dává smysl investovat nyní, když se zdá, že trh je tak volatilní a nepředvídatelný?

135 slov
1.4 minut čtení
9. 2. 2023
Božena Hradilová
Božena Hradilová

Tak já si myslím, že investice do NFT mají určitý potenciál, ale souhlasím s tim, že je to dost riskantní. Blockchain se fakt rychle vyvíjí a může se stát, že za pár let budou existovat lepší technologie, který ty současný NFT zastíní. Navíc, jak říkáš, trh je teď hodně volatilní a můžeš snadno přijít o prachy. Zvlášť u umění a herních věcí to může být hodně trendový a za chvíli to může být out. Ohledně legislativy – ta je taky dost nejistá, co se týče regulací a právního rámce kolem NFT. Takže investice do toho, co může za pár let vypadat úplně jinak nebo zmizet, mi přijde jako gamble. Možná je lepší počkat a sledovat, jak se tohle všechno vyvine, než do toho hned skákat. V každém případě bych si dával pozor a diversifikoval investice.

135 slov
1.4 minut čtení
24. 12. 2023
František Kraus
František Kraus

Investice do NFT je teď fakt dost na vážkách. Technologie blockchain se rychle vyvíjí a to, co je dnes trendy, může být zítra pasé. U NFT vidíš ten obrovský potenciál v umění, hrách a dalších oblastech, ale furt je to hodně spekulativní. Může se klidně stát, že se objeví lepší alternativy nebo nový typ digitálních aktiv, což by mohlo hodnotu stávajících NFT srazit. K tomu připočti legislativu, která je zatím dost nejasná. To, co dnes platí, se může za pár let změnit a to by mohlo ovlivnit i hodnotu tvých investic. Takže pokud chceš investovat do NFT, měj na paměti, že to není úplně bezpečná sázka a trh je fakt volatilní. Možná zkusit investovat jen část peněz, které si můžeš dovolit ztratit, a pečlivě sledovat vývoj v technologiích a právních rámcích.

131 slov
1.3 minut čtení
26. 3. 2023
Elena Bečková
Elena Bečková