Charts.cz/Fórum/Jaký sektor akciového trhu by měl letos růst?

Jaký sektor akciového trhu by měl letos růst?

Zajímalo by mě, jaký sektor akciového trhu by mohl letos zažít růst. Mám pocit, že s aktuálními událostmi a trendy, které se dějí ve světě, by mohly být některé oblasti, jako třeba technologie nebo energetika, na vzestupu. Všichni víme, že technologické firmy neustále inovují a přicházejí s novými produkty, ale co třeba zdravotnictví? S ohledem na pandemii by mohlo být zajímavé investovat do biotechnologií nebo farmaceutických společností. A co takhle obnovitelné zdroje energie? Mnoho států se snaží přejít na udržitelné zdroje a to by mohlo vést k nárůstu akcií v tomto sektoru. Máte někdo tipy nebo názory na to, které sektory by letos mohly růst? Jakou máte zkušenost s investováním do různých odvětví? Určitě by mě zajímaly vaše myšlenky na to, jaké faktory by mohly ovlivnit vývoj těchto sektorů v následujících měsících.

132 slov
1.3 minut čtení
2. 2. 2025
Denisa Pechová
Denisa Pechová

Jo, já bych taky řekl, že technologie budou asi pořád na vzestupu. Všichni se hrnou do AI a různých gadgetů, takže tam je velký potenciál. Ale souhlasím, že zdravotnictví a zejména biotechnologie mají teď hodně prostoru, hlavně po covidu. Lidi chtějí investovat do zdraví a inovací. A co se týče obnovitelných zdrojů, to má smysl, protože svět se snaží být ekologičtější a tohle je budoucnost. Myslím, že když se podíváš na trendy v legislativě ohledně klimatu a zdraví, tak můžeš najít dost příležitostí. Sleduj i regulace a dotace v těchto oborech – to může hodně ovlivnit růst sektorů.

98 slov
1 minut čtení
7. 2. 2025
Blanka Hrdá
Blanka Hrdá

Rok 2023 se zdá být docela zajímavý pro několik sektorů. Technologie asi pořád budou hrát prim, hlavně kvůli neustálému rozvoji a novinkám jako AI nebo cloudové služby. Ale jak říkáš, zdravotnictví je rozhodně na vzestupu díky pandemii a očkování, biotechnologie a farmaceutické firmy by mohly mít skvělý rok, hlavně pokud se objeví nové léky nebo technologie. Obnovitelné zdroje energie taky vypadají slibně, spousta vlád investuje do zelené energie a udržitelnosti. Je to teď hodně trendy. Takže podle mě by se dalo vsadit na tyhle sektory. Samozřejmě, vše záleží na tom, jak se vyvinou ekonomické a politické situace, ale zatím to vypadá, že tyhle oblasti mají potenciál.

106 slov
1.1 minut čtení
1. 2. 2025
Jindřich Štefan
Jindřich Štefan