Jaké vzory svíček signalizují nákup nebo prodej kryptoměn?
Už nějakou dobu se zajímám o obchodování s kryptoměnami, ale mám pocit, že mi stále uniká jedna zásadní věc – vzory svíček. Vím, že analýza svíčkových grafů může být klíčová pro rozhodování, kdy nakoupit nebo prodat, ale někdy je to pro mě tak složité a matoucí. Jaké konkrétní vzory bych měl sledovat? Které svíčky nebo kombinace svíček naznačují, že je čas na nákup a které naopak signalizují prodej? Slyšel jsem o různých typech jako je bullish engulfing nebo bearish hammer, ale nejsem si jistý, jak je správně interpretovat. Co znamenají tyhle vzory v praxi? Může mi někdo prosím přiblížit, jak se dají tyhle signály aplikovat například na Bitcoin nebo jiné altcoiny? A co když se na trhu objeví falešné signály? Jak se vyhnout ztrátám, když investoru může ujet vlak během chvíle? Taktéž by mě zajímalo, jestli existují nějaké další nástroje nebo metody k potvrzení těchto signálů. Mělo by smysl kombinovat svíčkové vzory s technickými indikátory, jako je RSI nebo MACD? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních traderů na tohle téma. Díky moc za jakoukoli pomoc!