Jaké jsou největší rizika při investicích do nemovitostí?
Přemýšlím o investicích do nemovitostí, ale mám v hlavě spoustu otázek. Každý říká, že investice do nemovitostí jsou skvělým způsobem, jak vytvořit pasivní příjem a zabezpečit si budoucnost, ale já se bojím různých rizik, které s tím můžou být spojeny. Co třeba tržní riziko? Jak moc může klesnout hodnota nemovitosti v případě ekonomické krize? A co když se změní lokalita, kde chci investovat? Může se stát, že dům nebo byt, který koupím, najednou ztratí na atraktivitě a já budu mít problém ho pronajmout nebo prodat? Potom je tu ještě otázka nákladů na údržbu a opravy. Jak moc musím počítat s nečekanými výdaji? Co když se nájemník rozhodne přestat platit nebo způsobí nějaké škody? Jaké jsou moje možnosti v takových situacích? A co legislativní změny? Může se stát, že se změní zákony o pronájmu nebo daně z nemovitosti a já budu muset čelit nečekaným finančním dopadům? Jak to všechno zjistit dopředu a jak si zajistit, abych do těchto pastí nespadnul? Kdo mi může poradit, jak správně zhodnotit rizika spojená s investicemi do realit? Je nějaký praktický tip, který bych měl mít na paměti před tím, než do toho skočím?