Jak se vyplatí investovat do stříbra?
Zajímalo by mě, jak vlastně investování do stříbra funguje a jestli má smysl. Slyšel jsem, že stříbro je dobré jako ochrana proti inflaci, ale nevím, jestli je to jenom mýtus nebo jestli za tím něco opravdu je. Jaký je aktuální trend na trhu se stříbrem? Myslíte si, že je lepší investovat do fyzického stříbra, například do mincí nebo cihel, nebo raději do nějakých ETF fondů, které se zaměřují na stříbrné akcie? Když už bych se rozhodl investovat, jaké množství stříbra by mělo smysl? A co říkáte na volatilitu cen stříbra v porovnání s jinými komoditami? Mám obavy, že by cena mohla hodně kolísat a já bych mohl přijít o peníze. Je také dobré sledovat nějaké ekonomické ukazatele nebo zprávy, které by mohly ovlivnit cenu stříbra? Jakou roli hraje těžba stříbra a poptávka v průmyslu v celkové ceně? Myslíte si, že stříbro má potenciál růst v následujících letech? A co když by se moje investice nevyplatila - jak snadné je prodat stříbro zpět a dostat z něj zpět peníze? Děkuju za jakékoliv rady a zkušenosti.