Jak začít investovat do nemovitostí s omezeným rozpočtem?
Chtěl bych se zeptat, jak je možné vůbec začít investovat do nemovitostí, když mám docela omezený rozpočet. Vím, že nemovitosti bývají hodně drahé a vlastnit nějakou asi není tak jednoduché, ale slyšel jsem, že existují i alternativy pro lidi, kteří nemají miliony. Možná bych mohl začít třeba s nějakými menšími projekty nebo se podílet na investicích s jinými lidmi, ale vůbec nevím, kde začít a jak to funguje. Co byste doporučili? Jaké možnosti jsou k dispozici pro začínající investory s nízkým kapitálem? Je lepší kupovat menší byt na pronájem nebo se podílet na nějakých realitních fondech? Jaké jsou výhody a nevýhody těchto přístupů? A co třeba crowdfundingové platformy zaměřené na nemovitosti? Mám pocit, že bych mohl mít příležitost i tam, ale zase nevím, jak moc je to bezpečné a co všechno by mi mohlo hrozit. Mám taky pocit, že bych měl mít alespoň nějaké znalosti o trhu a o tom, jak se ceny nemovitostí vyvíjejí, ale kde ty informace najdu? Je dobré třeba sledovat aktuální trendy nebo se dívat na statistiky o pronájmech? Není to všechno hrozně složité? Rád bych slyšel vaše názory a rady. Děkuji!