Na co si dát pozor, když investuji do nových DeFi projektů?
Zajímalo by mě, na co se zaměřit, když uvažuji o investicích do nových DeFi projektů. Slyšel jsem hodně o jejich potenciálu a o tom, jak mohou změnit svět financí, ale zároveň mám strach z toho, že bych mohl naletět nějakému podvodu nebo neúspěšnému projektu. Jaké faktory bych měl brát v úvahu před tím, než se rozhodnu investovat? Jak zjistit, zda je projekt důvěryhodný? Co všechno by mělo být součástí důkladného prozkoumání? Mám se dívat na tým vývojářů, jejich zkušenosti a historie? Je důležité vědět, jaká technologie za projektem stojí a zda mají fungující prototyp či alespoň nějakou beta verzi? A co takové věci jako whitepaper a roadmap? Jak moc jsou důležité a co by měly obsahovat? Nebo bych měl spíš sledovat komunitu okolo projektu na sociálních médiích a fórech? Jak velkým varovným signálem může být příliš dobrý marketing nebo sliby vysokých výnosů? Co kdyby projekt vypadal slibně, ale měl nízkou likviditu nebo byl na neznámé burze? Jaké jsou obecné indikátory rizika, které bych měl mít na paměti? Taky mě zajímá, jak vyhodnocujete konkurenci v DeFi prostoru, protože těch projektů je teď opravdu hodně. Je to dobrý nápad investovat do nových projektů jen kvůli tomu, že mají zajímavou myšlenku nebo trend, nebo je lepší počkat a vidět, jak se vyvinou? Jaké zkušenosti máte vy osobně s těmito novými DeFi projekty? Co vás překvapilo a co jste se naučili za ty roky? Myslíte si, že existují nějaké osvědčené strategie pro minimalizaci rizika při těchto investicích?