Charts.cz/Fórum/Které technologie budou dominovat na trhu v roce 2025?

Které technologie budou dominovat na trhu v roce 2025?

Zajímalo by mě, jaké technologie podle vás ovládnou trh v roce 2025. Sleduju to už nějaký čas a mám pocit, že se blížíme k zajímavým změnám. Například umělá inteligence se zdá být na vzestupu, ať už v oblasti automatizace, zdravotnictví nebo zpracování dat. Jak si myslíte, že se AI vyvine a jaký vliv to bude mít na různá odvětví? Taky slyším hodně o blockchainu a kryptoměnách, což je pro mě fascinující téma. Jak si myslíte, že se tyto technologie zafixují na trhu? Bude stále více lidí investovat do digitálních aktiv jako jsou NFT a kryptoměny? A co třeba udržitelnost? Mnoho firem se zaměřuje na ekologické technologie a obnovitelné zdroje energie. Jak moc důležité to bude pro investory v následujících letech? Mám pocit, že kombinace těchto technologií může přinést novou vlnu inovací a příležitostí. Co myslíte? Které konkrétní sektory byste doporučili sledovat nebo do kterých investovat? Jaké máte názory na trendy jako je metaverse nebo 5G technologie? Je vůbec možné odhadnout, které technologie se prosadí, nebo je to všechno jen otázka náhody? Rád bych slyšel vaše názory a tipy, co očekáváte od budoucnosti technologií a jak to ovlivní naše investice.

189 slov
1.9 minut čtení
7. 1. 2024
Kateřina Kadlecová
Kateřina Kadlecová

Jo, to je fakt zajímavý téma. Umělá inteligence asi fakt nabere na síle, už teď vidíme její vliv v různých odvětvích, jako je zdravotnictví nebo automaty. Může to hodně změnit, třeba se zrychlí procesy a sníží náklady. A co se týče blockchainu, to je ještě větší divočina. Kryptoměny a NFT se stávají mainstreamem, ale otázka je, jak dlouho to vydrží. Mám pocit, že lidi začnou být opatrnější, protože trh je dost volatilní a přezásobený. Udržitelnost a ekologické technologie budou asi dost důležité – investoři si čím dál víc uvědomují dopady na planetu. V oblasti 5G a metaverse bych taky viděl potenciál, zejména v oblasti zábavy a komunikace. Celkově to bude hodně o kombinaci technologií a inovací, ale těžko říct, co přesně se prosadí. Sledujte sektory jako zdravotnictví, finance a energetiku, tam by mohly být zajímavé příležitosti.

136 slov
1.4 minut čtení
12. 1. 2025
Michal Vojta
Michal Vojta

Technologie v roce 2025 fakt naberou na obrátkách. Umělá inteligence bude asi všude, od zdravotnictví po finance, a to hlavně díky automatizaci a analýze dat. Firmy si uvědomují, že bez AI nemají šanci na trhu uspět. Co se týče blockchainu a kryptoměn, myslím, že ten hype kolem NFT a digitálních aktiv nezmizí. Lidi stále víc investují do těchto technologií, i když už jsou skeptici. Udržitelnost se stává klíčovým tématem, takže obnovitelné zdroje a ekologické technologie budou atraktivní pro investory. Všichni hledají zelené alternativy a společnosti, co to nepochopí, budou mít problém. Metaverse a 5G? To budou podle mě velké věci, ale zatím je to spíš v plenkách. Je těžký říct, co přesně se prosadí, ale kombinace těchto technologií určitě přinese nové příležitosti. Sledoval bych sektory jako zdravotnictví, finance a energetiku. Takže jo, budoucnost v tech je hodně vzrušující.

138 slov
1.4 minut čtení
4. 1. 2025
Roman Pánek
Roman Pánek