Charts.cz/Fórum/Co dělat, když chci prodat své NFT?

Co dělat, když chci prodat své NFT?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně svých NFT, které bych chtěl prodat. Vytvořil jsem si několik digitálních děl a teď mě zajímá, jakým způsobem je nejlépe nabídnout k prodeji. Mám je na nějaké platformě, ale váhám, jestli je to ta správná cesta, nebo jestli bych měl zkusit jiné tržiště. Jaké máte zkušenosti s prodejem NFT? Jak se vlastně určuje cena? Je lepší je prodávat jako aukce nebo za pevnou cenu? A co marketing? Měl bych nějakým způsobem propagovat své NFT, nebo se na prodejní platformě o to postará sama? Zaznamenal jsem, že někteří lidé dosahují opravdu vysokých cen za svá díla, ale já nevím, jak se do toho dostat. Jak dlouho obvykle trvá prodej a co všechno bych měl mít připravené předem? Taky mě zajímá, jak bezpečné je prodávat NFT a jestli existují nějaké rizika, která bych měl mít na paměti. Předem díky za všechny rady a tipy!

148 slov
1.5 minut čtení
28. 7. 2024
Libor Kořínek
Libor Kořínek

Když chceš prodat NFT, tak je dobrý mít jasno na jaké platformě to udělat. Zkus třeba OpenSea nebo Rarible, to jsou celkem populární místa. Určitě si porovnej poplatky a možnosti, co ti jednotlivý tržiště nabízejí. Cenu určuje trh, ale můžeš zkoušet i něco jako výzkum, co se podobný díla prodávají a podle toho si nastavit cenu. Aukce může být fajn, pokud máš něco, co lidi fakt chtějí, jinak pevná cena taky funguje, ale nemusíš dostat tolik. Marketing je určitě důležitý – sdílej svý věci na sociálních sítích, zapoj se do komunity NFT nebo se zkus domluvit s influencery, kteří by tě mohli podpořit. Co se týče bezpečnosti, tak si dej pozor na podvody a ověř si, že prodáváš přes důvěryhodnou platformu. Prodej může trvat různě dlouho – někdy to jde rychle, někdy to zabere týdny. Mít připravenou dobrou prezentaci, popis a kvalitní grafiku je základ. A hlavně buď trpělivý a nesnaž se hned udělat velký peníze.

156 slov
1.6 minut čtení
15. 1. 2025
Dominik Bureš
Dominik Bureš

Zkusím ti poradit. Před prodejem NFT si dej pozor na pár věcí. Určitě bys měl mít jasno, na jaké platformě chceš prodávat. Existuje víc tržišť jako OpenSea, Rarible nebo Foundation, a každé má svoje výhody. Zjisti, kde se tvoje cílová skupina pohybuje.

Co se týče ceny, to je dost ošemetné. Můžeš zkusit prozkoumat podobná díla a zjistit, za co se prodávají, ale nemusí to být jednoduchý proces. Aukce může být dobrý způsob, jak zvýšit zájem, ale pokud máš konkrétní částku, za kterou chceš prodat, pevná cena taky může fungovat.

Marketing je dost důležitý. Jen tak na platformě to asi nepůjde. Zkus sdílet na sociálních sítích, zapoj se do komunit týkajících se NFT a třeba udělej nějaký giveaway nebo spolupráci s influencery.

Co se bezpečnosti týče, buď opatrný na phishingové útoky a podvody. Měj svojí peněženku zabezpečenou a nikdy nesdílej seed phrase nebo související citlivé informace.

Prodej může trvat různě dlouho, většinou od pár dnů po měsíce. Je fajn mít připravené kvalitní obrázky a popisy pro tvoje NFT. Hodně štěstí!

165 slov
1.7 minut čtení
5. 11. 2023
Věra Prokopová
Věra Prokopová