Jak mohu efektivně sledovat výkonnost svého investičního portfolia?
Zajímalo by mě, jakým způsobem mohu lépe sledovat výkonnost svého investičního portfolia. Často mám pocit, že se mi nedaří mít přehled o tom, jaké výsledky moje investice opravdu dosahují. Mám pár akcií, nějaké kryptoměny a také investice do nemovitostí, ale nevím přesně, jak to všechno zhodnotit dohromady. Zkoušel jsem si zapisovat vývoj cen a výkon jednotlivých aktiv, ale je to pro mě dost chaotické a někdy mi unikají důležité informace. Existují nějaké aplikace nebo nástroje, které by mi mohly pomoci s tímto sledováním? Jak často bych měl vyhodnocovat výkonnost svého portfolia? Je lepší se zaměřit na krátkodobé nebo dlouhodobé hodnocení? A co takové ukazatele jako návratnost investice nebo Sharpe ratio? Měl bych se na ně dívat, nebo je to jen další komplikace navíc? Také bych rád věděl, jestli má smysl porovnávat své výsledky s nějakými benchmarky nebo indexy, nebo je lepší se soustředit pouze na vlastní cíle a strategie. Jaký máte názor na tyto otázky? Co funguje vám? Rád bych slyšel různé názory a tipy od lidí, kteří už mají s investováním více zkušeností.