Co je to DeFi a jak začít investovat?
Když se podívám na moderní investice, často narazím na termín DeFi, ale co to vlastně znamená? Zajímalo by mě, jaké jsou hlavní výhody decentralizovaného financování oproti tradičním bankovním službám. Jaké platformy bych měl zkoumat, než se do světa DeFi pustím? A jak vlastně začít s investováním do DeFi projektů? Mám nějakou představu o tom, že potřebuji kryptoměnu nebo něco podobného, ale jaký by byl nejlepší způsob, jak ji získat? Je potřeba mít nějaké technické znalosti nebo je to pro každého? A co bezpečnost? Jak se chránit před podvody v tomto novém a rychle se měnícím prostředí? Mohli byste mi doporučit nějaké konkrétní projekty, které stojí za pozornost, nebo naopak na co si dát pozor? Jak fungují decentralizované burzy a je lepší obchodovat tam než na klasických burzách? A co staking a yield farming - jsou to dobré způsoby, jak zvýšit své výnosy? Vím, že je důležité diversifikovat, ale jak to udělat v rámci DeFi? A poslední otázka - kolik peněz bych měl investovat jako začátečník, abych se cítil pohodlně a nepřišel o všechno hned na začátku?