Kdy začít investovat do dluhopisů, aby to mělo smysl?
Zajímalo by mě, kdy je ten nejlepší čas začít investovat do dluhopisů. Slyšel jsem, že jsou to poměrně bezpečné investice, ale zároveň se mi zdá, že to může být dost složité. Jak se mám rozhodnout, jestli už mám investovat nebo jestli mám počkat na lepší příležitost? Co vlastně určuje to, že teď je ta pravá chvíle? Myslím tím, jaké faktory bych měl brát v úvahu. Zajímá mě také, jestli je důležité mít nějaké znalosti o trhu nebo jestli stačí prostě mít nějaké peníze a vyčkat na výnosy. A co když investuji teď a za pár měsíců se situace na trhu změní? Je lepší investovat do státních dluhopisů nebo do korporátních? Ostatní mi říkají, že korporátní dluhopisy mohou mít vyšší výnosy, ale taky asi víc rizika. Jak moc riskantní by to pro mě mělo být? A existují nějaké doporučení ohledně doby držení těchto dluhopisů? Kdy je dobré je prodat nebo je nechat až do splatnosti? Může mi někdo prosím vysvětlit, jak vlastně fungují úrokové sazby u dluhopisů a co to pro mě jako investora znamená? Děkuju moc za rady!