Charts.cz/Fórum/Jak najít hodnotné NFT, které ostatní přehlížejí?

Jak najít hodnotné NFT, které ostatní přehlížejí?

Slyšel jsem, že NFT jsou teď v módě a spousta lidí na tom vydělává, ale mě to připadá jako zmatek. Jak se vlastně dá najít kvalitní NFT, které ostatní přehlížejí? Je to vůbec možné? Mám pocit, že většina lidí investuje jen do těch nejznámějších projektů nebo umělců, ale já chci přijít na nějaké skryté poklady. Jaké strategie nebo tipy byste doporučili pro hledání NFT, které nejsou ještě populární, ale mají potenciál v budoucnu vzrůst na hodnotě? Zajímalo by mě, jaké platformy bych měl sledovat a na co se zaměřit při výběru těchto digitálních aktiv. Je důležité zkoumat umělce nebo samotné projekty? Jaký vliv má komunita kolem daného NFT? A co třeba trendy v designu nebo tematice? Mám také obavy z toho, že investice do NFT mohou být riskantní, takže bych rád věděl, jak se vyhnout podvodům nebo přehnaným cenám. Víte o nějakých konkrétních případech, kdy někdo našel hodnotné NFT ještě před tím, než se staly populárními? Jaké kroky byste doporučili pro nováčky jako já? Každý tip nebo rada by opravdu pomohly!

171 slov
1.7 minut čtení
24. 3. 2024
Petr Hrdý
Petr Hrdý

Když hledáš hodnotný NFT, co ostatní přehlížejí, doporučuju začít prozkoumávat menší trhy a platformy jako Rarible nebo Hic et Nunc. Sleduj nové umělce na Twitteru a Instagramu – tam najdeš spoustu talentovaných lidí, kteří ještě nejsou slavní. Komunita je taky důležitá, tak se podívej na Discord servery zaměřené na NFT, kde se diskutuje o novinkách a trendech.

Zaměř se na projekty s aktivní komunitou, to většinou znamená lepší budoucnost. Když vidíš zajímavý projekt, zkus prozkoumat jeho historii, jestli má nějaké unikátní vlastnosti nebo příběh. Dobrý design a originální koncept často znamenají potenciál růstu.

Nebuď jen konzument, dej si čas na výzkum a neskoč do toho hned. Zajímej se o umělce - sleduj jejich další práce a jak se vyvíjejí.

A jasně, dávej pozor na podvody! Ověřuj si všechny informace, čti recenze a nedávej peníze do něčeho, co vypadá podezřele. Když už někdo našel skvělý NFT před tím, než vzrostl na hodnotě? Třeba některé projekty na začátku roku 2021 byly přehlížené a teď jsou hitem. Takže buď trpělivý a sleduj trendy.

170 slov
1.7 minut čtení
7. 2. 2025
Eduard Martínek
Eduard Martínek

Najít hodnotné NFT, který ostatní přehlížejí, není žádná sranda, ale dá se na to jít chytře. První věc, co udělej, je sledovat menší projekty na platformách jako OpenSea nebo Rarible. Zkus se zaměřit na umělce, který má nějakou historii nebo zajímavý styl, ale ještě není mainstream. Je dobrý procházet jejich profily a koukat na to, jaké mají hodnocení a zda mají nějakou komunitu kolem sebe.

Hodně funguje i Discord a Twitter – tam se většinou dozvíš o nových trendech a projektech dřív, než se dostanou do širšího povědomí. Sleduj hashtagy a zapoj se do diskuzí. Komunita je fakt důležitá, protože pokud kolem NFT bude silná základna fanoušků, má to větší šanci na úspěch.

Nezapomeň na to, že design a téma jsou klíčový. Trendy se mění, takže sleduj, co je teď populární – třeba retro styl nebo 3D animace. A snaž se být obezřetný – podvody jsou všude. Zkontroluj si aukce a ceny, pokud něco vypadá podezřele levně, tak to asi bude. V minulosti třeba někdo koupil NFT od neznámého umělce za pár dolarů a pak to prodal za tisíce – takže hledání skrytých pokladů je možný.

Jinak si dej pozor na své finance a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Není to jistota a můžeš narazit na spoustu pastí. Takže buď trpělivý a hledej.

213 slov
2.1 minut čtení
7. 1. 2025
Irena Jirková
Irena Jirková