Charts.cz/Fórum/Jak najít levné NFT s potenciálem?

Jak najít levné NFT s potenciálem?

Nedávno jsem se začal zajímat o svět NFT a chci se zeptat, jaký je vlastně nejlepší způsob, jak najít levné NFT, která mají nějaký potenciál růstu. Vím, že mnoho lidí koupilo na začátku nějaké levné kousky a teď se jim to vyplatilo. Jenže jak na to? Je dobré sledovat nějaké konkrétní platformy nebo trhy, kde se prodávají? Přemýšlím, jestli bych měl sledovat umělce, kteří právě začínají, nebo raději investovat do projektů, které už získaly nějakou popularitu. Jak důležité jsou také komunity kolem těchto NFT? Mám pocit, že sledování různých diskuzí na sociálních sítích by mohlo pomoci, ale nevím, jak moc se na to spolehnout. Také jsem slyšel něco o tom, že je dobré zaměřit se na určité typy NFT, jako jsou herní předměty nebo umění. Jaké máte zkušenosti s tímto výběrem? Kde vlastně hledat informace o těchto levných NFT a jak zjistit, co má smysl kupovat? Myslíte si, že existují nějaké tajné tipy nebo strategie, které by mi mohly pomoci při hledání dobrých nabídek? Budu rád za jakékoli rady a tipy!

171 slov
1.7 minut čtení
28. 12. 2022
Jakub Vaněk
Jakub Vaněk

Hledání levných NFT s potenciálem není úplně jednoduché, ale pár tipů tu mám. Zkus se podívat na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam najdeš spoustu projektů za pár drobných. Myslím, že je fakt důležitý sledovat nově vznikající umělce – někteří fakt vyletí a ty si pak můžeš říkat, že jsi je koupil, když byli na začátku. Komunity okolo NFT jsou taky zásadní, mrkni na Twitter nebo Discord, tam se často diskutuje o tom, co má smysl a co ne. Často se tam dozvíš o nadcházejících projektech ještě dřív, než se dostanou na trh.

Co se týče typů NFT, herní věcičky mají v poslední době docela boom, takže tohle může být zajímavý směr. Ale nezapomeň hledat i umění, protože i tady jsou lidi ochotní platit slušné peníze za originály. Tajné tipy? Snaž se být rychlej a mít oči otevřený pro nové trendy. Hodně štěstí!

142 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Veronika Holušová
Veronika Holušová

Když hledáš levný NFT s potenciálem, tak nejlepší je začít sledovat různé platformy jako OpenSea nebo Rarible. Na těchto místech dost často najdeš projekty, které jsou ještě na vzestupu. Sleduj umělce, co teprve začínají, ale i ty, co už mají nějakou základnu fanoušků. Komunity kolem NFT jsou fakt důležité – Discord servery a Twitter ti můžou hodně napovědět, co je teď v kurzu.

Zaměř se na specifické typy NFT jako herní předměty nebo limitované edice umění. Mnoho lidí dává přednost těmto kategoriím, protože mají větší šanci růst. Můžeš zkoušet i různé investiční skupiny nebo analytické nástroje, co sledují trendy. Vždycky je to risk, ale hledání levných kusů s dobrým příběhem nebo komunitou může vyplatit. Zkus experimentovat a nezapomeň si dělat vlastní průzkum.

122 slov
1.2 minut čtení
25. 10. 2024
Bohuslav Rybář
Bohuslav Rybář