Charts.cz/Fórum/Jaké aplikace jsou nejlepší na hledání investičních nemovitostí?

Jaké aplikace jsou nejlepší na hledání investičních nemovitostí?

V poslední době se hodně zajímám o investice do nemovitostí, ale mám problém s tím, jak začít. Přečetl jsem si spoustu článků a rad, ale pořád nevím, jakým způsobem najít ty nejlepší příležitosti. Vím, že jsou různé aplikace a platformy, které by mi mohly pomoci, ale které z nich jsou opravdu nejlepší a nejspolehlivější? Na trhu je tolik možností a já se nechci ztratit v tom množství. Zkoušel jsem už pár webů, ale zatím jsem nenarazil na nic, co by mi opravdu usnadnilo hledání. Jaké funkce by takové aplikace měly mít? Je lepší zaměřit se na lokální platformy nebo se dívat i na mezinárodní trhy? A co třeba nějaké tipy na konkrétní aplikace, které byste doporučili? Rád bych slyšel od lidí, kteří už mají zkušenosti s investicemi do nemovitostí a používají nějaké užitečné nástroje k jejich hledání. Jaké jsou vaše oblíbené aplikace nebo webové stránky pro hledání investičních nemovitostí? Jaké máte s nimi zkušenosti? Díky za jakékoli rady!

158 slov
1.6 minut čtení
15. 3. 2022
Renata Malíková
Renata Malíková

Tak hele, co se týče hledání investičních nemovitostí, doporučuji se podívat na pár konkrétních aplikací a webů. Například Zillow nebo Realtor.com jsou celkem dobré pro USA, nabízejí spoustu filtrů a informací o cenách. V Evropě pak třeba Idealista nebo Immowelt mají taky slušný nabídky. Hlavně koukej na funkce jako analýza cen, historie nemovitosti a možnost srovnání.

Pokud se zajímáš o lokální trhy, tak to je super, ale nezapomínej, že mezinárodní trhy můžou nabídnout zajímavé příležitosti, hlavně v rozvíjejících se zemích. Pomocné nástroje jako Real Estate Investment Software ti můžou pomoci s analýzou návratnosti investic.

Zkus taky sledovat sociální sítě a fóra – tam můžeš najít tipy a doporučení od lidí, co už investují. Každopádně buď obezřetný a dej si pozor na skryté náklady a rizika.

125 slov
1.3 minut čtení
6. 4. 2024
Bohumil Šrámek
Bohumil Šrámek

Když hledáš investiční nemovitosti, doporučil bych zkusit pár aplikací, které by ti mohly ušetřit čas. Základní věcí je mít přehled o lokálních trzích, takže začni třeba s Zillow nebo Realtor.com. Ty mají super filtry, kterýma si můžeš vybrat, co tě zajímá. Další možností je Redfin, což je fajn hlavně v USA. Pro mezinárodní trhy zkus nějaké platformy jako Property Finder nebo Rightmove, jestli se díváš i na UK.

Funkce, co bych hledal, jsou mapy s cenami, možnost porovnání nemovitostí a také historie cen – to ti dá lepší obrázek o tom, jak se trh vyvíjí. Měj na paměti i recenze a hodnocení od ostatních uživatelů, to může hodně napovědět o spolehlivosti.

A víš co? Sleduj i sociální sítě a investiční skupiny, tam se často objevují tipy na dobré příležitosti. Možná dostaneš nějaký insider info nebo doporučení přímo od lidí, co už mají zkušenosti. Hodně štěstí!

145 slov
1.5 minut čtení
7. 11. 2024
Vlastimil Kříček
Vlastimil Kříček