Jak mohu snížit riziko u svých dluhopisů?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá snížit riziko spojené s investováním do dluhopisů. Mám pár dluhopisů, ale čím dál víc mě trápí myšlenka na to, že bych mohl přijít o část svých investic. Je jasné, že každá investice nese určité riziko, ale chtěl bych vědět, co konkrétně mohu udělat pro to, abych se ochránil před případnými ztrátami. Mám na mysli jakoukoliv strategii, která by mi mohla pomoci ochránit moje peníze. Myslíte si, že je lepší diversifikovat portfolio, nebo existují i jiné metody? Co třeba sledovat ratingy emitentů? Jak moc by mě mělo zajímat ekonomické prostředí a úrokové sazby? A co třeba investice do státních versus korporátních dluhopisů? Jaké jsou výhody a nevýhody každého typu? Bude mít nějaký vliv na moje rozhodování i to, v jakém průmyslu dané společnosti působí? Rád bych slyšel názory těch, kteří mají s dluhopisy více zkušeností a jak přistupují k řízení rizika. Každý tip či doporučení by pro mě bylo velmi cenné, protože chci být co nejlépe připravený na budoucnost a minimalizovat šance na možné ztráty.