Charts.cz/Fórum/Jak začít s automatizací investic, aby vydělávaly peníze i během spánku?

Jak začít s automatizací investic, aby vydělávaly peníze i během spánku?

Zajímá mě, jak vlastně začít s automatizací investic. V poslední době hodně přemýšlím o tom, jak bych mohl rozjet systém, který by mi vydělával peníze, i když spím. Slyšel jsem o různých nástrojích a platformách, které umožňují investice do akcií, kryptoměn nebo dokonce do nemovitostí bez nutnosti neustálého sledování trhu. Ale jak to vlastně funguje? Jaké jsou konkrétní kroky, které bych měl podniknout? Mám se zaměřit na nějaké specifické nástroje pro automatizaci, nebo existují osvědčené strategie, které mohu využít? Zajímalo by mě také, kolik času a úsilí bych měl investovat na začátku. Je možné nastavit takový systém tak, aby byl ziskový i při minimální údržbě? Co třeba roboti na obchodování nebo nějaké automatizované platformy - jak moc jsou spolehlivé? Rád bych získal nějaké tipy od lidí, kteří už s tím mají zkušenosti. Děkuji.

133 slov
1.3 minut čtení
24. 3. 2024
Matěj Soukup
Matěj Soukup

Začít s automatizací investic je fajn nápad, zvlášť pokud chceš vydělávat i během spánku. Nejprve si vyber platformu, třeba nějakou brokerskou službu jako Robinhood nebo eToro, kde můžeš investovat do akcií nebo ETF. Pak bys mohl zkusit trading boty, což jsou programy, který obchodují za tebe na základě předem nastavených strategií. Existují i platformy jako 3Commas nebo Cryptohopper, které ti to usnadní u kryptoměn.

Určitě se podívej na backtesting - to je, když testuješ strategii na historických datech, aby ses ujistil, že funguje. Můžeš začít s malým kapitálem a postupně zvyšovat, jak se budeš cítit jistější. Věnovat nějaký čas tomu, abys pochopil trhy a strategie, je klíčový. Automatizace může fungovat i s minimální údržbou, ale občas je dobré se podívat na výkon a případně upravit strategie.

Není to ale bez rizika - roboti a automatizované systémy nejsou vždy spolehlivý a trhy se můžou rychle měnit. Takže buď připraven na to, že můžeš přijít o peníze. Důležité je mít rozumné očekávání a nedát do toho všechno najednou.

164 slov
1.6 minut čtení
1. 5. 2023
Lucie Kafková
Lucie Kafková

Automatizace investic může být fakt skvělá, pokud to uděláš správně. Začni tím, že se podíváš na platformy jako je eToro nebo Robinhood, kde můžeš snadno investovat do akcií a ETF s automatizovanými funkcemi. Také zvaž nějaké robo-poradce jako Betterment nebo Wealthfront, který ti pomůžou s rozložením portfolia na základě tvých cílů a rizikové tolerance.

Důležitý je i výběr strategie - jestli chceš pasivní příjem, zvaž dividendové akcie nebo nemovitosti přes REITs. Co se týče kryptoměn, platformy jako Coinbase nabízejí automatizované obchodování, ale buď opatrný, trh je dost volatilní.

Začni s malým kapitálem a zkoušej různé strategie. Když si nastavíš stop-loss příkazy a pravidelně kontroluješ své investice (třeba jednou za měsíc), můžeš to mít pod kontrolou bez velkého úsilí. A jo, roboti na obchodování můžou být užiteční, ale nezapomeň, že nejsou 100% spolehliví. Důležité je se učit a přizpůsobovat se trhu.

140 slov
1.4 minut čtení
7. 12. 2023
Blanka Kříčková
Blanka Kříčková